High Wine Gouda

In het oosten van Zuid Holland is Gouda te vinden. De stad heeft ruim 73.000 inwoners, maar hier trekken ook veel toeristen naar toe. Gouda staat bekend om de kaasmarkt en het prachtige stadhuis. Midden op het marktplein staat het stadhuis, dat uit de 15e eeuw stamt. Aan de markt zijn ook veel leuke terrassen te vinden, maar ook in één van de steegjes rondom de Sint-Janskerk of langs de grachten van Gouda kun je terecht. Wij hebben de leukste high wine locaties voor jou uitgezocht.

Gouda

Leuke locaties in Gouda:

Filtering

Meer over High Wine in Gouda

Dankzij de talloze restaurantjes en cafés in Gouda, zijn er veel leuke high wine locaties te vinden. De high wine is vergelijkbaar met het zoete zusje high tea. Bij een high wine worden er vooral hartige hapjes geserveerd. Deze hapjes bestaan meestal uit vlees, vis en kaas. Soms krijg je bij de high wine ook zoete hapjes. Het is altijd weer een verrassing wat je krijgt, maar dit gaat wel altijd gepaard met een goed glas wijn!

Net als in andere steden is ook in Gouda de high wine erg populair. Je ziet steeds meer lokale ondernemers die inspelen op dit fenomeen. Niet alleen de Gouwenaar zelf, want zo wordt een lokale inwoner genoemd, geniet van de high wine, maar ook de vele toeristen die jaarlijks de stad bezoeken.

Gouda staat ook wel bekend om de stroopwafel. De eerste stroopwafel werd aan het begin van de 19e eeuw gemaakt in Gouda. De wafel wordt soms ook ‘armenkoek’ genoemd, omdat deze vroeger gemaakt werd van oude koeksnippers, deeg en stroop. In Gouda vind je deze stroopwafel wel eens op de etagère bij een high tea of high wine.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Wine cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Wine cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden