Glutenvrije High Wine

Ongeveer 1% van de Nederlanders heeft coeliakie en zal dus behoefte hebben aan een glutenvrije High Wine. Het zal dus vast kunnen dat jij zelf of dat je iemand in je omgeving kent, die niet tegen gluten kan. Vaak is het lastig om een restaurant te vinden waar je met een gluten intolerantie terecht kunt. Wij hebben een selectie gemaakt.

Geef bij de reservering in het opmerkingen veld duidelijk aan, dat het gaat om een glutenvrije High Wine, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.

 

glutenvrij high wine

Waarom een Glutenvrije High Wine

Zoals de naam glutenvrij al zegt, kunnen mensen met coeliakie/gluten intolerantie geen gluten verdragen. Als deze persoon toch iets binnenkrijgt, al is het maar 1 kruimeltje, dan zal je het gelijk merken. De darmen zullen door deze gluten worden aangetast. Daarom is het enorm belangrijk, dat het eten heel secuur wordt bereid en wordt gescheiden van producten die gluten bevatten.

Omdat dit ook een secure werkwijze vereist, heeft niet elk restaurant de mogelijkheid om een glutenvrije High Wine te bestellen. Om de zoektocht makkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt van High Wine locaties waar dit wel kan. Geef dit wel duidelijk aan bij de reservering.

Wanneer is een High Wine dan Glutenvrij

Gluten is een eiwit, dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haver. Het zit in producten als beschuit, brood, koekjes, crackers, taart, cake en pasta’s. Ook kan het voorkomen in snoep, vleeswaren of bijvoorbeeld ijs. Dit omdat het bindmiddel dat wordt gebruikt ook glutenbevattende melen kan bevatten.

Online zijn duizenden blogs geschreven over leven met coeliakie, er zijn honderden boeken en er worden wekelijks meerdere workshops en bijeenkomsten gehouden over het leven met een gluten intolerantie of het bereiden van glutenvrije maaltijden. Een voorbeeld van een blog is ikbenglutenvrij.nl.