High Wine Giethoorn

Giethoorn is ook wel het Venetië van Nederland. Het is een waterstreekdorp in Overijssel en bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Een mooie boottocht door Giethoorn sluit je af met een heerlijke High Wine. Want zoals ze in Italië wijn drinken, kan dat in Giethoorn ook. Wij hebben de leukste High Wine locaties in Giethoorn en de omgeving geselecteerd.

Giethoorn

Leuke locaties in Giethoorn

Filtering

Meer over High Wine in Giethoorn

Giethoorn heeft nog geen 3.000 inwoners en is een uniek dorp in Nederland. Boerderijtjes staan op eilanden, er zijn veel bruggetjes en vonders en er is veel water. Een bezoekje aan Giethoorn kan dan ook niet zonder een prachtige vaartocht door het  dorp.  Een boottocht kan met motor- of fluisterbootjes, punters, sloepen of een rondvaart. De Gieterse punters worden gebouwd in Schreur en scheepswerf Wildeboer. Hier kun je ook een bezoekje aanbrengen.

Rond Giethoorn is een prachtig natuurgebied genaamd ‘de Wieden’. Samen met natuurgebied ‘de Weerribben’ vormt het nationaal park ‘Weerribben-Wieden’.   Hier zijn veel wilde dieren en (water)vogels te zien. Met een fluisterboot kun je varen over het water rondom het natuurgebied en de dieren bewonderen. Vanuit de uitkijktoren in het natuurgebied kun je vanaf boven de dieren en natuur zien.  De plassen in de Wieden zijn voornamelijk ontstaan door turfwinning. Naast dit natuurgebied zijn er verschillende plassen in de omgeving waarop veel watersport gedaan wordt, wat ook de moeite waard is om te zien.

Een heerlijke dag Giethoorn wordt afgesloten met een Italiaans wijntje. Een high wine lijkt op het zoetere zusje high tea. Bij een high wine ligt de focus op het proeven van verschillende wijnen in combinatie met de smaken van gerechtjes. Meestal zijn de gerechtjes hartig en bestaan uit vlees, vis, kaas en bijvoorbeeld olijven. Sommige high wines bieden ook zoete hapjes aan. Alle hapjes zijn natuurlijk wel in combinatie met een heerlijke wijn die hierbij aansluit.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Wine cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Wine cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden