Gevulde paprika’s met tonijn

4 personen, 8 mini paprika’s of 4 grote paprika’s, bereiding 20 min, 40 min oven tijd.

Gevulde (mini) paprika’s met tonijn ook wel Peperoni ripieni di tonno genoemd. Is een Italiaans gerecht, officieel uit Sicilië. Deze gevulde paprika’s zijn erg lekker en zien er ook nog eens leuk uit. Een perfect hapje voor bij een High Wine!

Gevulde paprika's

Ingrediënten

✓1 blikje tonijn (in olie)
✓ 8 mini paprika’s of 4 grote
✓ 2 sneetjes brood
✓ 1 blikje ansjovis
✓ 2 tenen knoflook
✓ 1 handje peterselie
✓ 2 el kappertjes
✓ 1 eierdooier
✓ 1 handje olijven
✓  2 laurierblaadjes
✓  1 el peperkorrels

Zo maak je de gevulde paprika’s

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s eraf en verwijder de zaadjes.
  3. Zet een pan met water op en doe hier de laurierblaadjes, peperkorrels en zout in.
  4. Breng aan de kook en doe de paprika’s hier voor 5 minuten in (blancheren).
  5. Spoel de paprika’s af met koud water.
  6. Pak de sneetjes brood, maak ze een beetje nat en kruimel ze in kleine stukjes.
  7. Doe de kruimels in een kom en voeg de tonijn (uitgelekt) erbij.
  8. Roer dit goed door elkaar.
  9. Voeg de ansjovis (klein gehakt), kappertjes, peterselie (klein gehakt), (geperste) knoflook en de eierdooier toe en roer erdoorheen.
  10. Vul de paprika’s met het mengsel en zet het paprikahoedje erop.
  11. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en schuif ze voor 40 minuten in de oven.

Daar moet een wijntje bij

Als de paprika’s goudbruin en zacht zijn, zijn ze klaar. Schep ze op een mooi bord of een etagère en schenk hier een lekkere wijn bij in. Zo kun je kiezen voor een Chardonnay of een stevige rode wijn. Deze smaken sluiten daar goed op aan. Geniet ervan. Wil je meer van dit soort hapjes proeven? Lees dan onze High Wine recepten of probeer de Italian High Wine van Restaurant DIGA.

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Geschreven op: 23 maart 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl