Krabkoekjes in een bun

Voor 6 krabburgertjes, 15 minuten bereiding, 10 minuten bakken.

Dit is echt een receptje om je vrienden mee te verrassen. Zowel op het gebied van presentatie als in smaak is dit hapje een verrassing. Zo leuk die mini buns met een lekkere (krab)burger ertussen! Je kunt ze extra leuk presenteren door er een groot blad sla tussen te doen en er een grote satéprikker in te prikken. Leg alle buns op een gezellig bord, dan zijn ze om op te eten..

Ingrediënten

✓ 200 gram surimi
✓ 2 beschuitjes
✓ 1 ei
✓ 2 lente uitjes (fijngesneden)
✓ 1 el peterselie (fijngesneden)
✓ 1 theelepel gember (fijngesneden)

✓ 3 el mayonaise
✓ 1 el rode chilisaus
✓ 2 el bloem
✓ 1 tl mosterd
✓ peper en zout naar smaak

 

burger-high-wine

Zo maak je de krabkoekjes

  1. Laat de surimi uitlekken en snijd het vervolgens in stukjes.
  2. Verkruimel de beschuitjes en meng dit samen met het ei door de surimi.
  3. Meng de rest van de ingrediënten er doorheen.
  4. Zet dit mengsel een uur lang in de koelkast.
  5. Kneed van het mengsel koekjes.
  6. Zet de pan op matig vuur en bak de koekjes in olie.
  7. Snijd de bun open en doe het krabkoekje erin.
  8. Doe er een groot blad sla tussen en eventueel wat mayonaise.
  9. Prik er een feestelijke satéprikker in en leg ze op een leuk bord.

Geniet ervan!

krab-buns-high-tea

krab-burger-high-tea

Geschreven op: 4 november 2019
Marel
Redactie HighWine.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl