Pastasalade met tonijn en veel groenten

Nu het steeds wat warmer wordt, heb ik niet altijd zin om ‘s avonds een warme maaltijd te eten. Aangezien ik een enorme liefhebber ben van pasta, maak ik dan vaak pastasalade. Ik heb een heerlijk recept wat erg goed smaakt met een wijntje erbij.

Het belangrijkste van de pastasalade is dat je gewoon lekker kunt variëren. Zie je iets op mijn ingrediëntenlijst staan wat jij niet lekker vindt? Dan kun je het gewoon vervangen voor iets anders. De belangrijkste basisingrediënten (die je er het beste in kan laten zitten) zijn: pasta, olijfolie, knoflook, peper, zout en balsamico azijn. Daarnaast is het lekker als je er iets van groente in stopt (hierdoor is het ook een salade). En dat je er iets zouts in doet zoals kaas (feta), vlees of vis. Als je dat combineert, dan kun je in principe met de rest variëren.

Pastasalade

Ingrediënten

✓  500 gr pasta
✓ ½ komkommer
✓ 3 handjes cherrytomaatjes
✓ 1 potje zwarte olijven
✓ 200 gr wortel
✓ 1 pakje feta
✓ 1 blikje tonijn
✓ 1 handje basilicum
✓ 2 teentjes knoflook
✓ peper en zout
✓ scheut olijfolie
✓ scheut balsamico azijn

Als je eventueel wat sla of rucola wil toevoegen, is dat ook erg lekker. Doe dit alleen wel pas op je bord, anders worden de blaadjes zo slap.

Zo maak je de pastasalade

  1. Zet een grote pan water op het vuur.
  2. Kook de pasta zoals op het pak staat vermeld.
  3. Snijd ondertussen de broccoli klein en leg opzij.
  4. Snijd vervolgens de komkommer, tomaatjes, wortel en feta klein en doe het samen in een grote kom.
  5. Voeg hierbij de zwarte olijven en tonijn toe.
  6. Roer alles door elkaar.
  7. Als de pasta beetgaar is kun je die afgieten en koud spoelen. Zet de pasta even opzij zodat die goed koud is.
  8. Kook dan kort de broccoli (2 minuten).
  9. Voeg de pasta en broccoli bij de rest en schep goed om.
  10. Hak de knoflook fijn en doe die ook in de kom.

Voeg naar smaak olijfolie, peper, zout, balsamico en basilicum toe. Roer met een grote lepel de pastasalade goed door. Laat eventueel even staan (in de koelkast) zodat de smaken er goed intrekken. Serveer in een leuke schaal of op borden. Schenk hier uiteraard een lekker wijntje bij in! Wijntip: Sauvignon Blanc of een lekkere Merlot.

Pastasalade

Geschreven op: 18 mei 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl