Vegan bladerdeeg hapjes

16 bladerdeeghapjes, 20 min bereiding, 15 min in de oven.

Steeds meer mensen worden vegan. Het lijkt vaak lastig om lekkere vegan borrelhapjes te maken, maar er zijn veel leuke recepten. Zoals dit recept voor vegan High Wine hapjes: bladerdeeg hapjes met paddenstoelen en bladerdeeg hapjes met spinazie en tofu.

Om ervoor te zorgen dat de hapjes geheel vegan zijn, moet je erop letten dat het bladerdeeg ook vegan is. Je kunt die van Koopmans en van Tante Fanny gebruiken. Daarnaast maak ik tijdens dit recept alleen gebruik van ingrediënten die 100% plantaardig zijn.

Vegan bladerdeeghapjes

Ingrediënten voor de paddenstoelen bladerdeeg hapjes

✓ 8 plakjes bladerdeeg
✓ 400 g gemengde paddenstoelen (of champignons)
✓ 2 el plantaardige room
✓ 1 rode ui
✓ 1 el tijm
✓ 1 el balsamico azijn
✓ olie om in te bakken
✓peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de spinazie bladerdeeg hapjes

✓ 8 plakjes bladerdeeg
✓300 gram spinazie
✓ 2 plakken tofu
✓ 75 g walnoten
✓ 1 bosje lente ui
✓ 3 teentjes knoflook
✓30 g verse dille
✓ 2 tl oregano
✓ peper en zout naar smaak

Zo maak je de vegan bladerdeeg hapjes

Maak eerst de paddenstoelen hapjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paddenstoelen en uitjes fijn.
  3. Verhit wat olie in een pan.
  4. Bak de uitjes goudbruin en voeg daarna balsamico toe.
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ook goudbruin.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het vocht uit de pan roer de room door de paddenstoelen.
  8. Zet dit mengsel even opzij.

Begin nu aan de spinazie hapjes

  1. Doe een theedoek om de tofu, leg hier een snijplank op en gevulde blikken (of iets anders zwaars om het vocht eruit te drukken)
  2. Snijd de spinazie, knoflook, lente ui en dille fijn.
  3. Verhit een flinke scheut olie in de pan.
  4. Voeg de spinazie, lente ui, dille en knoflook toe.
  5. Bak het zachtjes door tot de spinazie is geslonken en er vocht vrijkomt. Zet het daarna even opzij.
  6. Verkruimel de tofu in een kom.
  7. Haal het spinazie mengsel door een zeef en druk het vocht eruit.
  8. Roer het spinazie mengsel door de tofu.
  9. Voeg de oregano en walnoten (kleingehakt) toe.
  10. Schep goed door en breng op smaak met peper en zout.

Nu de mengsels klaar zijn, pak je het bladerdeeg erbij. Snijd ze diagonaal doormidden (maak je twee driehoeken). Pak de bakplaat en leg hier bakpapier op. Vervolgens leg je hier de helft van de bladerdeeg hapjes op. Vul ze met de mengsels, verdeel een beetje tijm er overheen. Leg de het andere plakje bladerdeeg erop en druk de randjes aan met een vork. Doe dit met alle bladerdeeg hapjes. Je kunt ze eventueel nog bestrijken met een beetje olie. Tot slot schuif je de vegan hapjes voor 18 minuten in de oven (tot ze goudbruin zijn).

Wil je een lekker toetje? Lees dan eens het High Tea recept voor vegan scones.

Bladerdeeg hapjes

Vegan Bladerdeeg hapjes

Geschreven op: 30 januari 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl