Zelf glühwein maken

Als ik ergens een winter- en kerstgevoel van krijg, dan is het wel glühwein. Op een kerstmarkt of een ander winters evenement weet ik altijd wel een lekker glaasje glühwein te bemachtigen. Ik hou van dat echte kerstsfeertje op een markt vol met kraampjes en een bekertje stomende glühwein in mijn handen. Maar het is ook thuis erg leuk en lekker om te maken. Zelfgemaakte glühwein is écht lekkerder dan eentje uit de winkel en ook nog eens leuker.

glühwein

Ingrediënten

✓ 1 liter rode wijn
✓ 1 kaneelstokje
✓ 4 kruidnagels
✓ 2 stukjes steranijs
✓ 1 sinaasappel
✓ ½ citroen
✓ 1 el suiker

Zo maak je de glühwein

  1. Doe de wijn in een steelpannetje en zet op laag vuur. Let erop dat de wijn niet gaat koken, want we willen de alcohol niet verliezen.
  2. Voeg de kaneel, kruidnagel en steranijs toe.
  3. Snijd de sinaasappel en citroen in schijfjes. En doe ze ook in de pan.
  4. Voeg dan ook de suiker toe. Proef zelf hoe zoet je de glühwein wil hebben en voeg dan eventueel meer suiker toe.
  5. Laat de glühwein een half uurtje opstaan zonder dat het kookt.

Proef de glühwein. Alles naar wens? Dan kun je het warme drankje in wijnglazen scheppen met een soeplepel. Doe eventueel in elk glas een schijfje citroen of sinaasappel en een kaneelstokje. Dat ziet er lekker feestelijk uit. Ga lekker bij een houtvuurtje staan of kruip onder een dekentje op de bank. Een lekker (kerst)muziekje aan en genieten maar!

glühwein

Geschreven op: 9 december 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl