Zo organiseer je je eigen High Wine

Wil je thuis een etentje organiseren, maar iets anders dan normaal? Kies dan voor een high wine! Een high wine is vrijwel voor elke gelegenheid geschikt: een avondje met vriend(inn)en, familie of collega’s. Zo kunnen jullie samen genieten van lekkere wijntjes in combinatie met goede hapjes. Voordat je je gaat richten op de recepten, is het handig om op een rijtje te krijgen wat je allemaal nodig hebt als je een high wine gaat organiseren.

Welke gerechtjes kies je?

De hapjes die je gaat serveren kun je het beste een beetje klein houden. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen na de eerste gang vol zit. Je kunt het op veel verschillende manieren inrichten. Bij de meeste high wines worden er drie of vier gangen aangeboden. De hapjes die je aanbiedt per gang, kun je best een beetje simpel houden. Bij recepten kun je verschillende hapjes vinden die in moeilijkheidsgraad variëren. Daarnaast kun je natuurlijk wat olijfjes, broodjes en vleeswaren op tafel zetten als toevoeging. Als je het leuk vindt kun je ook een zoete hapjes toevoegen, heerlijke taartjes en choco als afsluiter.

high wine hapjes

Welke wijnen ga je schenken?

Wine! Dat is natuurlijk erg belangrijk voor jouw high wine. Er zijn zoveel verschillende soorten, wat het moeilijk maakt om ze uit te kiezen. Als jij drie gangen serveert, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om wit, rood en rosé te schenken. Wist jij dat de smaak van bepaalde wijnen ervoor kan zorgen dat de smaak van een bepaald gerecht nog meer naar boven komt? Dit kun je goed gebruiken tijdens jouw high wine. Dan kom je ook nog eens over als een kenner! Om jou hierbij te helpen hebben wij lekkere combinaties uitgezocht bij onze wijntips.

Hoe serveer je het?

Als je de hapjes en de wijnen hebt uitgekozen, dan is de vraag hoe je het gaat serveren. Je kunt verschillende manieren kiezen:

✓ Bij elke ronde serveer je een hapje en een klein glaasje wijn
✓ Je serveert een grote plank met hapjes erop en schenkt een nieuw glaasje wijn in wanneer de glazen leeg zijn
✓ Je zet een etagère neer waar iedereen hapjes van kan pakken, bij de hapjes schenk je verschillende wijnen.
Deze manieren kun je ook combineren, door bijvoorbeeld eerst een hapje te serveren en daarna een grote etagère neer te zetten met meerdere hapjes. Jummie!

Hoe je het ook aanpakt, het wordt zeker een gezellige boel. Wijn, quality time en lekkere hapjes. Dat moet wel leuk worden. Heb jij gerechtjes uitgeprobeerd of heb jij leuke recepten die een plekje verdienen op onze website? Laat het ons dan weten.

high-wine-organiseren

Geschreven op: 1 november 2019
Marel
Redactie HighWine.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl