3 leuke ideeën om Valentijnsdag te vieren met wijn

Op de dag van de liefde is het leuk om op een originele manier te laten zien dat je om iemand geeft. Je kunt natuurlijk dineren, naar de film gaan of chocolade geven, maar dat lijkt misschien een beetje cliché. Om jou te helpen bij het verzinnen van jouw verrassing, hebben wij leuke ideeën voor jou die te maken hebben met Valentijnsdag en wijn.

Doe een Valentijns High Wine

Een High Wine is een leuke manier om de liefde te vieren. Samen met jouw geliefde (of met iemand anders die je lief vindt) kun je verschillende wijnen proeven in combinatie met lekkere gerechtjes die hierbij aansluiten. Vind uit hoe smaken elkaar versterken en aanvullen. Leer je favoriete smaken beter kennen en kies jullie favoriete wijn.

Veel High Wine locaties doen iets speciaals met Valentijnsdag, dus er is een kans dat je kunt genieten in liefdesthema. Ook al is een High Wine zelf ook best wel romantisch.

Valentijn

Romantisch samen wijnen proeven

Thuis of uit: wijnen proeven is altijd leuk. Je kunt ervoor kiezen om bij een restaurant een wijnproeverij te doen, maar je kunt het ook thuis doen. Als je thuis een wijnproeverij gaat doen is het een goed idee om verschillende soorten wijn te kopen. Je kunt het naar eigen smaak en creativiteit invullen. Zo kun je bijvoorbeeld allemaal verschillende wijnen proeven of juist allemaal rode wijnen uit verschillende streken. Heb je niet zo’n groot budget? Doe dan een proeverij van ‘goedkope’ wijntjes en kies jouw favoriet. Inspiratie nodig? Lees dan ons blog: 5 lekkere wijnen onder de 5 euro.

Doe mee aan een wijn-spijs diner

Een wijn-spijs diner lijkt een beetje op een High Wine. Bij een High Wine proef je verschillende wijnen in combinatie met kleine gerechtjes, terwijl je bij een wijn-spijs diner uitgebreid gaat dineren. Bij elke gang van het diner krijg je een bijpassende wijn.

Het leuke van al deze wijnproeverijen is dat jullie lekker lang en uitgebreid kunnen zitten. Jullie kunnen elkaars lievelingssmaken leren kennen. Ondertussen krijgen jullie de mogelijkheid om bij te praten en om van elkaar te genieten. Als dat niet romantisch is, dan weten wij het ook niet meer.

Valentijn

Geschreven op: 6 februari 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl