6 lekkere wijnen onder de 6 euro

Ben jij op zoek naar een lekker wijntje, maar wil je niet te veel geld eraan uitgeven? Dan kunnen wij jou verder helpen! Wij hebben namelijk 6 lekkere wijnen onder de 6 euro geselecteerd voor je. Deze wijnen hebben we uitgekozen omdat wij ze zelf erg lekker vinden én omdat ze goed beoordeeld zijn door wijnexperts. Geniet ervan!

6 wijnen 6 euro

Witte wijnen

Drink jij het liefste wit? Dan kun jij deze witte wijnen onder de 6 euro zeker niet missen.

Vila Nova 

Ben jij op zoek naar een lekker wit wijntje dat niet te duur is? Dan is de Vila Nova Vinho Verde iets voor jou. Deze droge witte wijn komt uit het noorden van Portugal. Je proeft opwekkende frisse zuren en een fruitige smaak van appel en citrus. Een heerlijk wijntje voor bij de borrel en goed te combineren met alles uit de zee. De Vila Nova haal je al bij de Albert Heijn voor € 5,99. De wijn is beoordeeld met een 8,5 in de Hamersma.

vila verde

Chardonnay Colombard

Een chardonnay is altijd een goed idee! De grote Hamersma: “Van A tot Z. Van Australië tot Zuid-Afrika. Bij Lidl is ook een colombard chardonnay from down under in omloop. Die smaakt min of meer hetzelfde. Maar is vijf dubbeltjes voordeliger. Ik zou het wel weten”. Wil jij dit wijntje ook wel proeven? Scoor de Chardonnay Colombard dan voor € 3,49 bij Lidl.

colombard lidl

Rode wijn

Toch liever rood? Dan moet je zeker deze mooie rode wijnen onder de 6 euro eens proberen. Trouwens, deze rode wijnen zijn eigenlijk zelfs onder de 5 euro!

Zweigelt Barrique 

Op zoek naar een toegankelijke, fruitige rode wijn? Dan is Zweigelt echt iets voor jou. Ik moet eerlijk zeggen dat deze wijn vaak in mijn wijnrekje te vinden is. Deze wijn is niet voor niets bekroond. Dit is een elegante rode wijn met een hint van eikenhout en fijne zuren. Dit wijntje smaakt goed bij steaks, wit vlees of bij een kaasplankje. Haal Zweigelt al voor €4,49 bij Lidl.

zweigelt lidl

Fairtrade Shiraz

Heb jij liever een zachter rood wijntje? Dan is deze shiraz iets voor jou. De grote Hamersma: “Keurige shiraz. Zacht, mild, pruimig, aangeharkte bramenstruik, lichte specerij. Vriendelijk voor de smaakpapillen. Sympathiek voor mensen, arbeidsomstandigheden en natuur bovendien: Fairtrade”. Daar hoeven wij denk niets aan toe te voegen. Scoor deze Shiraz voor maar € 3,99 bij Lidl.

shiraz lidl

Rosé

Ga jij voor een lekker glas rosé? Proef dan zeker deze prachtexemplaren een keertje. Beide wijnen zijn onder de 6 euro en erg lekker. Trek ze open op een zomerse dag en dan kun je zeker goed(koop) genieten.

Ensedune 

Op zoek naar een frisse rosé? Probeer dan zeker deze Ensedune. Dicht bij de Middellandse Zee, bij Beziers, liggen de Coteaux d’Ensérune wijngaarden. Dit is het droogste en warmste gebied van Frankrijk. Wijnmakers verbouwen hier al ruim duizend jaar prachtige wijngaarden die zorgen voor mooie wijnen. Én dat proef je! Hamersma bekroont deze wijn dan ook met een 8. Scoor deze heerlijke Ensedune rosé voor €5,99 bij Plus.

ensedune plus

Gris de Pépé 

Dit is een heerlijke fruitige rosé. Je proeft de smaak van aardbei, watermeloen en granaatappel. Dit wijntje is droog, verfrissend en kruidig. Het is een lekkere rosé voor bij de borrelplank of bij salades en vis. De Hamersma heeft dit wijntje beoordeeld met een 7,5. Haal Gris de Pépé voor € 4,99 bij Jumbo.

gris jumbo

Goed(koop) genieten

Genieten hoeft niet duur te zijn. Ik heb ook wel eens een dure wijn gedronken die ik niet bijzonder vond en ik ben ook vaak genoeg verrast door ‘goedkope’ wijnen. Het gaat er vooral om dat jij erachter komt wat je lekker vindt. Wil jij nog goedkopere wijnen scoren? Bekijk dan onze 5 wijnen onder de 5 euro.

6 wijnen 6 euro

Geschreven op: 14 april 2021
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl