Lekkere rosé wijnen voor in de lente

Het is eindelijk weer lente, wat betekent dat jij kunt genieten van lekkere wijntjes, waaronder rosé wijnen op het terras! Er zijn een heleboel soorten rosé, maar weet jij welke bij jou past? Lees snel verder en kom erachter wel wijnen bij jou passen.

lente rosé wijnen

Wat is rosé?

Rosé is net als witte wijn, natuurlijk een wijnsoort. De wijn is van roze kleur en past daarom perfect bij de lente. De roze kleur van deze wijn ontstaat door blauwe druiven (soms ook witte druiven) met schillen te weken met druivensap, totdat de kleurstof voldoende is afgegeven. Wist jij dat er verschillende soorten blauwe druiven zijn die allemaal een eigen smaak hebben? Dat is de reden dat er een heleboel soorten rosé wijn zijn.

Domaine Lamourie Rosé

Deze heerlijke, fruitige rosé is gemaakt van Cabernet Sauvignon en komt uit Zuid-Frankrijk. Cabernet Sauvignon is een druivensoort die zorgt voor wijn met een middelmatige zuurgraad. Daarnaast is de Cabernet Domaine Lamourie fris, licht en droog. Dit wijntje past erg goed bij pasta! Ideaal voor bij het avondeten in de tuin of in een parkje.

Studio by Miraval

De naam van Studio by Miraval is afkomstig van Brad Pitt en Angelina Jolie. De naam Miraval is ontstaan door het landgoed Chateau Miraval dat Brad Pitt en Angelina Jolie samen hebben gekocht in 2011. Op het landgoed worden heerlijke wijnen geproduceerd. De lekkerste druiven vind je ook in Miraval. Zo vind je daar de lokale druiven: Cinsault, Grenache, Rolle en Tibouren. Studio by Miraval is licht zalmroze van kleur en krachtig van smaak met rood fruit, aardbei en framboos met grapefruit en witte bloemen.

Whispering Angel

Whispering Angel is ook een van de vele rosé wijnsoorten. Deze wijn is lichtroze van kleur en wordt gemaakt van Grenache, Rolle, Cinsault, Tibouren en Syrah. Je kunt de wijn herkennen aan het vleugje elegant en fris met kruidigheid. Je proeft vooral abrikozen, rode bessen en aardbeien. Heerlijk op een lentedag!

Casal Mendes Rosé

Casal Mendes Rosé komt uit Portugal. Je herkent deze wijn aan de frisse en fruitige smaak. Deze wijn bevat aardbeien, frambozen en ananas. Heerlijke, zoete vruchten! De wijn heeft een lichte sprankeling en herken je aan lichtroze kleur en een zoete smaak.

Château de l’Engarran Rosé

Deze wijn komt uit Frankrijk en mag niet ontbreken op een zonnige lentedag. Château de l’Engarran Rosé heeft een fruitige smaak vol met vers rood fruit, waaronder aardbeien en frambozen. Ook proef je een beetje mint en perzik. Kortom; een frisse en heerlijke wijn voor in de lente! Je kunt deze frisse wijn combineren met vis, gevogelte of salades.

Hou jij meer van witte wijn? Kijk dan welke van de lekkerste witte wijnen in de lente bij jou past!

lente rosé wijnen

Geschreven op: 22 maart 2021
Manisha
Redactie HighWine.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl