Lekkere wijn cocktails maken

De warme dagen komen er weer aan. Tijd om heerlijk te genieten in de zon. Hier wil je natuurlijk een lekker koud zomers drankje bij. Twijfel je nu tussen wijn of een cocktail? Combineer deze twee heerlijke drankjes dan! Wij hebben 5 heerlijke combinaties voor je uitgeschreven.

wijn cocktail

Bellini

Deze cocktail is een heerlijke combiatie tussen prosecco en perzik, klinkt dat niet als muziek in de oren? Het voordeel is dat de wijn cocktail super makkelijk is om te maken. De Bellini-cocktail werd voor het eerst geschonken in Venetië en is nog altijd een klassieker. Het lekkerste is natuurlijk om de perziken zelf te pureren met een staafmixer. Je zou ook een kant-en-klaar pak kunnen kopen. Het enige dat je nodig hebt is 70 ml prosecco en 30 ml perziksap. Schenk de perzik sap in een champagne glas, voeg daar prosecco aan toe en klaar ben je!

Rojito

Nu denk je waarschijnlijk, moet daar geen mojito staan? Mojito is gemixt met rum en dat is niet ieders favoriet. Gelukkig is de Rojito de oplossing, je vervangt de rum namelijk door een heerlijke rosé! Je hebt nodig: een fles rosé, een limoen, twee eetlepels suiker, muntplaatjes, crushed ice en Spa rood.  Je doet de muntblaadjes en twee schijfjes limoen in een wijnglas. Stamp vervolgens de munt en limoen met een stamper kapot. Voeg dan nog twee schijfjes limoen en twee eetlepels suiker toe en stamp nog ene keer. Daarna vul je het glas met crushed ice en schenk je de rosé bij totdat het glas bijna vol zit. Doe hier nog een scheutje Spa rood bij, een beetje roeren en je heerlijke Rojito is klaar!

Ginger wine

Ginger wine is een lekkere pittige cocktail en geeft door de gember een bittere, frisse afdronk. Voor deze cocktail heb je helemaal niet veel nodig en is makkelijk om te maken. De benodigdheden van deze lekkere cocktail zijn ijsblokjes, 40 ml witte wijn, 40 ml ginger ale, één eetlepel limoensap en een schijfje limoen. Allereerst doe je een paar ijsklontjes in een champagneglas en giet de wijn (40 ml), ginger ale (40 ml) en limoensap erbij. Maak je wijn cocktail af met een schijfje limoen en drinken maar!

Limoncello cooler

Is het een warme dag? Ga dan voor deze heerlijk verfrissende en feestelijke cocktail. Het enige dat je nodig hebt is limoncello,prosecco en een limoen. Allereerst knijp je de helft van een limoen uit in een champagneglas.  Daarna voeg je 20 ml limoncello toe en 80 ml prosecco. Maak je cocktail helemaal af met wat schijfjes limoen en zet je feestelijke cocktail maar op tafel!

Elderflower Cava

Heb je zin in een niet te zoete maar ook niet te zure cocktail? Dan is deze zeker iets voor jou. Deze cocktail is heerlijk op ieder moment van de dag. Om dit lekkere drankje te maken heb je nodig: een limoen, 30 ml gin, een theelepel vlierbloesemsiroop, diepgevroren besjes en cava. Giet allereerst het sap van een halve limoen, 30 ml gin en een theelepel vlierbloesemsiroop in een fluit glaasje. Doe er wat diepgevroren bessen bij en vul het glas vol met cava. De besjes zorgen voor een extraatje en houden je cocktail ook nog eens lekker fris!

Ben je benieuwd geworden naar nog meer frisse drankjes met wijn? Deze zomerse frosé valt ook vast in de smaak!

wijn cocktail

Geschreven op: 4 juni 2021
Jessica
Redactie High Wine
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl