3 Kleine hapjes met bijpassende wijnen

Wil jij een keer een High Wine organiseren? Dat hoeft niet veel moeite te kosten. Het is leuk om ook eens wat anders te doen met je vriend(inn)en. Aan het eind van de middag of juist in de avond is het leuk om hapjes te proeven met bijpassende wijnen. Om jou een beetje te helpen hebben wij een High Wine menu bedacht met 3 kleine hapjes en bijpassende wijnen.

De eerste gang

De eerste gang bestaat uit een droge witte wijn met een zalmbonbon. Zoals je mogelijk al wist, sluiten witte wijn en vis erg goed bij elkaar aan. Om het nog wat levendiger te maken hebben we gekozen voor een heerlijke zalmbonbon gevuld met ricotta. Om dit te kunnen maken heb je nodig:

✓ 100 g gerookte zalm
✓ 250 g ricotta
✓ 3 el bieslook
✓ 1 citroen
✓ 3 el olijfolie extra vierge
✓muffinvorm of kleine schaaltjes

Zo maak je de zalmbonbons:

  1. Bekleed de muffinvormpjes of schaaltjes met vershoudfolie
  2. Leg hier een stuk zalm in (mag over de rand hangen)
  3. Doe de ricotta in een bakje, voeg 2 el bieslook toe, rasp de citroenschil erover en knijp een beetje citroensap erin.
  4. Roer het goed door en schep het vervolgens in de vormpjes.
  5. Vouw de zalmbonbons dicht (leg eventueel nog wat zalm erop)
  6. Maak een mengsel van de olie, bieslook (1 el) en wat citroenrasp en -sap.

Schenk de glazen witte wijn in en maak de hapjes klaar om te serveren. Druppel het oliemengsel over de zalmbonbons. Jullie zijn klaar voor de eerste gang.

Zalmbonbons

De tweede gang

De tweede gang bestaat uit een soepele rode wijn in combinatie met een borrelplank. Om de High Wine eenvoudig te houden kun je de benodigdheden hiervoor kopen in de supermarkt. Denk daarbij aan:

✓ Groene en zwarte olijven
✓ 3 kaasjes naar keuze
✓ Worstjes naar keuze

Zo’n borrelplank is heerlijk in combinatie met een goede rode wijn. De zoute smaak van de worstjes, kazen en olijven sluiten goed aan bij rode wijn. Kun jij nog wel wat tips gebruiken voor de combinatie van kaas en wijn? Lees dan: 5 wijnen die goed passen bij wijn.

Borrelplankje

Het dessert

De derde gang is de afsluiter. Bij een High Wine denk je niet direct aan zoete hapjes, maar dit kan wel erg lekker zijn. Een wijntje die erg goed bij deze gang past is de rosé dessertwijn of een mousserende rosé. Door de soepe tonen en frisse smaak sluit deze wijn erg goed aan bij zoete hapjes zoals macarons (met slagroom). Macarons zie je erg vaak terugkomen bij de High Tea, het zusje van de High Wine. Maak de borden leuk op en serveer de rosé in een champagneglas (dat hoort bij een dessertwijn).

Geen zin om alles thuis te doen?

Heb jij geen zin in de moeite en rommel? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een High Wine reserveren bij een restaurant. Bekijk de leukste High Wine locaties en reserveer direct.

wijn macarons

Geschreven op: 27 februari 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl