3 lekkere hapjes en wijn voor bij de paasbrunch

Tijdens de paasdagen heb je altijd een goede reden om lekker te genieten van zoetige en hartige paashapjes! Nu is de vraag, welke hapjes ga je maken? Deze 3 hapjes maken de paasbrunch helemaal compleet. Geniet samen met je familie of met vrienden van de gezellige paasdagen.

Paasbrunch

Wijn bij de paasbrunch

Oké, het is wat aan de vroege kant, maar voor die ene keer? Wijn kan je namelijk heerlijk combineren met een paasbrunch. Plan een gezellig moment met je familie, vrienden of vriendinnen en geniet samen van al het lekkers dat op tafel staat. Het is tenslotte Pasen en dan mag je best even uitpakken. Wij hebben een selectie gemaakt van 3 lekkere paas hapjes die je goed kunt combineren met wijn.

Wit of Rosé

De mooie lentedagen komen er weer aan. Misschien kan je tijdens de paasdagen zelfs wel buiten in het zonnetje genieten van de paasbrunch. Daar hoort natuurlijk een lekkere witte lente wijn of rosé bij. Omdat het zonde is om twee flessen wijn open te trekken, geven wij twee hapjes die passen bij witte wijn en één hapje die past bij rosé. We zeggen er wel bij; deze 3 hapjes smaken heerlijk met beide soorten wijn. Santé, en geniet van je overheerlijke paasbrunch!

Kaneelbroodjes met sinaasappel

Nadat je deze overheerlijke kaneelbroodjes hebt geproefd, wil je niet meer anders. Het lijkt een gekke combinatie, maar geloof mij, het is om van te smullen! Deze kaneelbroodjes maak je makkelijk en snel en zijn niet te missen tijdens de paasbrunch. Met maar liefst vier ingrediënten heb jij dit broodje gemaakt. Loopt het water je al in de mond? Bij dit kaneelbroodje kan je het best een fruitige witte wijn drinken.

Ingrediënten

✓80 gram kristalsuiker
✓80 gram bruine suiker
✓Rasp van twee sinaasappels
✓2 blikjes croissantdeeg (voor 6 croissants)
✓Wat boter, om de vorm mee in te vetten.
✓Snuf zout

Benodigdheden

Muffinvorm of muffin bakjes. Heb je deze niet, dan kan je de kaneelbroodjes ook plat op een bakplaat leggen.

Zo maak je de kaneelbroodjes met sinaasappel

  1. Verwarm allereerst de oven op 180 graden. Pak de muffinvorm of muffinbakjes en vet deze in met boter. In een kom meng je de suiker met de sinaasappelrasp, zout en de kaneel.
  2. Maak één verpakking van het croissantdeeg open, rol het deeg uit en leg deze op een schoon werkblad.
  3. De snijrandjes knijp je vervolgens dicht met je vingers.
  4. Verdeel de helft van het suikermengsel over het deeg en druk dit een beetje aan met je vingers.
  5. Maak nu de andere verpakking van het croissantdeeg open en leg de tweede lap deeg op de eerste.
  6. Knijp ook hier de snijrandjes dicht en verdeel de rest van het suikermengsel er overheen.
  7. Rol het deeg vervolgens voorzichtig op vanaf de breedste kant.
  8. Snij deze rol in 12 porties. Stop die 12 porties in de muffinvorm, muffin bakjes of leg deze op de bakplaat met de spiraal kant naar boven.
  9. Het deeg moet ongeveer 15 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en gerezen zijn.

TIP: Houd de kaneelbroodjes wel in de gaten, suiker kan snel aanbranden en dat wil je natuurlijk niet. Zijn de kaneelbroodjes klaar? Haal ze dan gelijk uit de muffinvorm of de muffinbakjes en laat ze afkoelen.

Serveer ze tijdens de paasbrunch op een gezellig bord, leg er wat paaseitjes omheen en smullen maar!

Paasbrunch

Bladerdeeg kaas hapjes met pesto

Deze heerlijke hapjes staan binnen een handomdraai op tafel. Zorg dat je geen moment mist van de gezellige paasbrunch, met dit hapje ben je zo klaar. Het bladerdeeg kaas hapje met pesto is weer net wat anders dan het standaard kaasblokje. Combineer dit hapje met een stevige, krachtige rosé.

Ingrediënten

✓Rode pesto
✓Groene pesto
✓150 gram geraspte extra belegen Beemster kaas
✓1 rol verse roomboter bladerdeeg

Zo maak je Bladerdeeg kaas hapjes met pesto

  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij deze aan de lange zijde in twee stukken.
  3. Bestrijk het eerste stuk bladerdeeg met rode pesto.
  4. Bestrijk het twee stuk bladerdeeg met groene pesto.
  5. Verdeel de kaas over beide stukken en rol deze op.
  6. Snij elk stuk in 10 plakken en leg deze voorzichtig op een met papier beklede bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat voorzichtig in de oven en zet na 10 minuten de temperatuur terug naar 180 graden.
  8. Bak de hapjes nog eens 5-10 minuten goudbruin.
  9. Haal de hapjes uit de oven en laat deze afkoelen.

TIP: Vallen de rollen uit elkaar? Je kunt deze verstevigen door ze tussen bakpapier te doen en even een half uurtje in de koelkast te leggen.

Paasbrunch

Omeletrolletje met rookvlees of ham

Een eitje hoort erbij, zeker tijdens de Pasen. Nu heb je waarschijnlijk al ontbeten met een gekookt eitje, daarom nu een heerlijk hapje met gebakken ei tijdens de paasbrunch. Eet je liever geen vlees? Dit hapje is ook heerlijk met kaas. Combineer dit hapje met een lekkere witte wijn!

Ingrediënten

✓6 grote eieren
✓2 eetlepels (verse) bieslook
✓Zakje rucola
✓40 ml melk
✓12 plakken runder rookvlees (ham of kaas)
✓Zout en peper
✓100 gram roomkaas
✓Olie om in te bakken

Zo maak het omeletrolletje met rookvlees of ham

  1. Snijd de bieslook fijn.
  2. Doe 2 eieren in een kommetje en roer deze los.
  3. Voeg 1/3 van de melk en bieslook toe aan het eimengsel voeg ook een snufje peper en zout toe.
  4. Bak dit mengsel in de koekenpan met een beetje olie tot een omelet.
  5. Laat de omelet afkoelen op een bord en herhaal de stappen met de rest van de eieren.
  6. besmeer het (afgekoelde) omelet met roomkaas en beleg deze met het rookvlees (ham of kaas).
  7. Bestrooi het geheel met een beetje rucola en rol de omeletten strak.
  8. Snijd de rol in gelijkwaardige stukken en serveren maar!

Dit hapje is ook geschikt voor mensen met een glutenallergie. Vervang de standaard wrap dus eens met een heerlijke omelet!

Zin om aan het eind van de middag lekker na te borrelen? Deze hapjes passen en wijn passen goed bij de paasborrel!

Paasbrunch

Geschreven op: 15 maart 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl