Hapjes en wijn voor bij de Paasborrel

Wil jij een keer iets anders doen met Pasen? Doe dan een heerlijke Paasborrel. Nu we toch thuisblijven met Pasen, kun je net zo goed het einde van de middag reserveren voor een heerlijke borrel in de tuin. Met deze hapjes en wijn maak je er een leuke middag van.

Wijn voor bij de Paasborrel

Als je gezellig met je familie, huisgenoten of buren (over de schutting) gaat borrelen met Pasen, dan hoort hier natuurlijk een drankje bij. In de meeste gevallen past een goed glas wijn hier het beste bij. Als er bierliefhebbers zijn, is dat natuurlijk ook prima. Het belangrijkste is dat jullie een gezellige tijd hebben en dat het niet te lastig gemaakt wordt. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de beste borrelwijnen. Deze wijnen sluiten aan bij de meeste borrelhapjes, op die manier hoef je dus niet voor elk hapje een andere wijn open te trekken.

Paasborrel

Rode of witte wijn

Als je veel zoute hapjes zoals charcuterie serveert, dan kan een rode wijn hier erg goed bij passen. Maar vooral met het warme weer, vinden velen een fris wit wijntje lekkerder. Gelukkig zijn er ook veel witte wijnen die erg goed passen bij verschillende borrelhapjes. Een Sauvignon Blanc is een allemansvriend, dat is een wijntje die je in principe gewoon altijd in de koelkast kan hebben liggen. Een heerlijke wijn die bij de meeste gerechtjes goed aansluit. Daarnaast is een Verdejo ook een heerlijke wijn voor bij de Paasborrel. De Spaanse Verdejo-druif geeft een volle en frisse smaak aan die witte wijn, heerlijk. Drinken jullie toch liever een rode wijn? Dan is een zachte Pinot Noir of een volle Primitivo zeker aan te raden. Deze wijntjes geven extra smaak aan jouw borrelplank.

Borrelen met kids

Zijn er ook kinderen bij? Dat is geen probleem. Alle hapjes zijn kindvriendelijk, alleen de wijn moet vervangen worden door alcoholvrije drankjes zoals limonade of homemade ice tea. Leg ook wat zoetigheid op tafel, want daar zijn ze natuurlijk dol op. Het hoeft niet moeilijk te zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan schaaltjes met paaseitjes en paaskoekjes. Ook gelijk een pluspunt voor de volwassenen die ook niet vies zijn van wat zoetigheid.

paasborrel eitjes

Gevulde eitjes

Als je aan Pasen denkt, denk je aan eitjes. Daarom kunnen deze gevulde eitjes niet missen bij jouw Paasborrel. Je kunt de hoeveelheid aanpassen aan het aantal personen. De ingrediënten zijn nu afgesteld op 4 eieren.

Ingrediënten

✓4 eieren
✓1 ½ eetlepel mayonaise
✓snuf paprikapoeder
✓tl kerriepoeder
✓snuf peper en zout
✓verse kruiden (naar smaak)

Zo maak je de gevulde eitjes

  1. Kook de eitjes 10 minuten zodat ze goed hardgekookt zijn.
  2. Giet ze af en laat ze schrikken met koud water.
  3. Pel de eieren en snijd ze in de lengte door de midden.
  4. Schep het eigeel eruit en doe het in een kommetje.
  5. Voeg de rest van de ingrediënten toe en prak het goed door elkaar (met een vork).

Het eigeel mengsel is nu klaar. Je kunt het in de de holletjes van het eiwit scheppen of je kunt met een spuitzak het eigeel er mooi in spuiten. Bestrooi eventueel nog met wat verse kruiden. Serveer op een grote schaal.

Bladerdeeghapjes

Tijdens een borrel is het erg leuk en lekker om koude hapjes en warme hapjes af te wisselen. Een voordeel van deze bladerdeeghapjes is ook dat je er eindeloos mee kan variëren. Kies bijvoorbeeld voor twee verschillende soorten: bladerdeeghapjes met brie en met knakworstjes (ook lekker voor de kids). Je kunt er natuurlijk ook iets anders tussen stoppen. Maak het helemaal naar je eigen smaak!

Ingrediënten

✓4 plakken bladerdeeg
✓75 gr brie
✓blikje mini knakworstjes
✓1 ei
✓walnoten
✓honing

Zo maak je de bladerdeeghapjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  2. Laat de bladerdeeg plakken ontdooien en snijd ze dan in 4 stukken.
  3. Pak 8 stukjes bladerdeeg en stop die in een ingevette muffinvorm.
  4. Leg hier stukjes brie, walnoot en een beetje honing in.
  5. Pak nog 8 stukjes bladerdeeg en rol hier de knakworstjes in.
  6. Bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte eitje.
  7. Schuif de bladerdeeghapjes in de oven voor 15 minuten.

Als de bladerdeeghapjes goudbruin zijn, zijn ze klaar. Je kunt ze het beste af laten koelen in de vormpjes. Daarna kun je ze op een plank of op een mooie schaal serveren.

paasborrel bladerdeeghapjes

Lekkere en makkelijke Paashapjes

Om jouw Paasborrel helemaal af te maken kun je nog wat andere hapjes op tafel zetten. Om ervoor te zorgen dat het wel makkelijk blijft, hebben we twee soorten planken bedacht: de groenteplank met dips en het kaasplankje. Bij de groenteplank kunnen de wortels uiteraard niet missen. Daarnaast kun je nog meer lekkere groentes op het plankje leggen met hierbij hummus en kruidenkaas. Daarnaast is een kaasplankje ook altijd heerlijk. Heel makkelijk, want je koopt gewoon een paar verschillende kazen bij de supermarkt of de kaasboer. Een kaasplank kun je ook goed combineren met een wijnproeverij. Deze 5 wijnen passen goed bij kaas.

Een zoete afsluiter

Je hoeft natuurlijk niet per se een dessert of iets zoets te serveren aan het einde van een borrel. Maar dat kan natuurlijk wel, zeker als velen van zoet houden. Je kunt verschillende paaseitjes, paaskoekjes en chocolade paashaasjes op tafel zetten. Maar een echte Paastaart is helemaal leuk!

paasborrel chocolade

Geschreven op: 9 april 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl