Heerlijke Italiaanse spaghetti met truffelpasta

Als je aan Italië denkt, kan het bijna niet anders dan dat de heerlijke pasta’s in je opkomen. Ook truffel is een bekend ingrediënt in Italië, ook wel de ‘tartufo’ genoemd. Bij een heerlijke Italiaanse spaghetti hoort natuurlijk een Italiaanse wijn. Dit gerecht is simpel en snel om te maken en natuurlijk ontzettend lekker!

Truffelpasta

Ingrediënten

✓ 500 gram spaghetti
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 dl olijfolie
✓ 4 takjes tijm
✓ 4 blaadjes laurier
✓ 1 rode chilipeper
✓ 1 eetlepel truffelpasta
✓ rucola
✓ 150 gram pecorino in blok
✓ peper
✓ zout
✓ 80 gram pijnboonpitten

Het is handig om een vijzel, een zeefje en een rasp in huis te hebben.

Zo maak je de spaghetti met truffelpasta

  1. Plaats een diep pannetje of een kleine kookpot op zacht vuur.
  2. Schenk hier de olijfolie in en laat het rustig lauwwarm worden.
  3. Snijd de rode chilipeper in grove stukken.
  4. Snijd de laurier, tijm en rozemarijn grof. Doe de kruiden, stukken chilipeper en knoflookteentjes in een vijzel.
  5. Stamp de kruidige mengeling fijn en voeg dit toe aan de olie wanneer deze warm. Laat de olie zo lang mogelijk smaken opnemen maar zorg dat het niet aanbrandt.
  6. Vul ondertussen een ruime pan met water en breng dit aan de kook en voeg daar een snufje zout toe.
  7. Zet een pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitjes goudbruin.
  8. Kook de spaghetti beetgaar, giet de spaghetti af en doe de slierten in een ruime schaal.
  9. Giet een deel van de kruidige olijfolie door een zeefje rechtstreeks op de pasta.
  10. Schep een grote eetlepel truffelpasta op de spaghetti met kruidenolie en meng alles.

Serveer dit heerlijke gerecht met de geroosterde pijnboompitten, rucola en rasp over elk bord een goede portie pecorino. De witte wijn die het best bij dit gerecht past is een rijke, volle en ronde Chardonnay. Een Chardonnay met houtrijping smaakt ook erg lekker bij truffel. Het ronde komt terug in de truffel, hierdoor past het mooi bij elkaar.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten pasta’s en spaghetti ’s. Benieuwd naar meer heerlijke pasta’s met wijn? Dit zijn de beste pasta en wijn combinaties.

Truffelpasta

Geschreven op: 26 maart 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl