Kabeljauw met witte wijnsaus

4 personen, 25 minuten bereiden.

Koken met wijn is erg leuk en lekker! Vooral bij een visgerecht kan dit een groot succes zijn. De witte wijn voegt extra smaak toe en maakt de vis nog lekkerder. Daarnaast is dit recept helemaal niet moeilijk om te maken. Dus probeer het en oordeel!

kabeljauw witte wijnsaus

Ingrediënten

✓4 kabeljauwfilets
✓1 ui
✓350 ml witte wijn naar keuze
✓200 ml slagroom
✓1 teen knoflook
✓olie (om in te bakken)

 

Zo maak je de kabeljauw met witte wijnsaus

  1. Hak de knoflook en ui fijn.
  2. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de knoflook en ui toe.
  3. Laat dit voor een paar minuten bakken.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten inkoken.
  5. Schenk dan de room erbij en laat dit voor 10 minuten doorkoken.
  6. Breng de witte wijnsaus op smaak met peper en zout en zet opzij.
  7. Pak de kabeljauwfilets erbij.
  8. Dep ze even af met wat keukenpapier.
  9. Doe wat olie in de pan en verhit dit.
  10. Optioneel: haal de kabeljauw door een beetje bloem.
  11. Leg de kabeljauw dan in de pan en bak ongeveer 4 minuten goudbruin.
  12. Draai de filets om en bak nog ongeveer 2 minuten aan de andere kant.

Leg de kabeljauw op een bord en giet de witte wijnsaus eroverheen. Serveer met een lekker glas wijn ernaast en geniet! Wil je wat extra wijn tips? Lees dan welke wijn er goed past bij vis.

witte wijnsaus

Geschreven op: 1 juli 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl