Kerst high wine: 3 makkelijke en lekkere hapjes

Tijdens de kerstdagen maak je veelal plannen voor in de avond: uitgebreid dineren, gourmetten, spelletjes met de familie of uitgaan. Soms kan dit zorgen voor een lege planning overdag, terwijl je hele avond volgepland zit. Wil jij eens iets anders? Doe dan overdag een kerst high wine!

Het fijne aan een high wine is dat je dit ergens in de loop van de middag kan plannen. Nodig je vriendinnen of familie uit en ga lekker wijnen. Natuurlijk wel met lekkere hapjes erbij. Maar omdat de kerst al genoeg van ons vraagt, hebben wij 3 makkelijke én lekkere hapjes voor je uitgekozen.

Kerst High Wine

Klein pompoensoepje

✓ 200 gr pompoen
✓ 350 ml water
✓ 1 tomaat
✓ ½ ui
✓ 50 ml room
✓ ½ blokje groentebouillon
✓ Boter of olie om in te bakken
✓ Croutons om te garneren (of geroosterd brood)
✓  peterselie om te garneren

  1. Verwijder de schil van de pompoen en hak hem in blokjes
  2. Verhit olie of boter in de pan en bak de pompoen hierin
  3. Snijd de tomaten en ui en doe deze ook in de pan
  4. Bak een paar minuten en giet daarna het water erbij
  5. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook
  6. Mix het geheel na 20 minuten koken goed tot glad soepje
  7. Voeg een deel van de room toe en roer goed door (laat dit nog 2 minuutjes op staan)
  8. Schep de soep in weckpotjes (of leuke kommetjes) en garneer met room, croutons en peterselie.

Pompoen soep

Vis duo: crostini’s met avocadomousse en zalm & crostini’s met tonijnsalade en olijf

Deze duo van vis is heerlijk voor bij jouw (kerst) high wine! Veel ingrediënten komen overeen en de mousse en salade zijn makkelijk en snel te maken. Een easy receptje, dat een echte eyecatcher is op jouw tafel.

✓ 10 cups of crostini’s
✓ 100 gram gerookte zalm
✓ 1 avocado
✓ ½  citroen
✓ Een paar takjes peterselie
✓ Een scheutje olijfolie
✓ Peper en zout
✓ olijven

✓ 10 cups of crostini’s
✓ 1 blikje tonijn
✓ 1 teentje knoflook
✓ ½ ui
✓ 1 el mayonaise
✓ peper en zout
✓ Een paar takjes peterselie
✓ olijven

Zo maak je de crostini’s met avocadomousse en zalm

  1. Schep het vruchtvlees uit de avocado
  2. Meng dit met citroensap, peper en zout en mix dit met een staafmixer
  3. Schep de avocadomousse op de crostini’s
  4. Snijd de zalm in kleine reepjes en leg dit op de crostini’s
  5. Garneer met peterselie, een olijfje, peper en zout.

Leg deze vis duo op een plankje en serveer!

Zo maak je crostini’s met tonijnsalade en olijf

  1. Doe de tonijn, mayonaise, peper en zout in een kom
  2. Hak de knoflook en ui fijn
  3. Voeg alles samen en roer het door elkaar
  4. Schep de tonijnsalade op de crostini’s
  5. Garneer met Peterselie en olijven.

avocadomousse

Gevulde champignons & paprika’s uit de oven

Deze duo uit de oven kun je gemakkelijk maken met één recept. Je kunt kiezen voor champignons of voor grote portobello’s. Voor de gevulde paprika’s kun je zowel kiezen voor verse puntpaprika’s als puntpaprika’s uit blik (wat zachter).

✓ 4 portobello’s
✓ 2 grote puntpaprika’s
✓ 400 gram roomkaas
✓ 200 gram feta
✓ Peterselie
✓ (Paprikablokjes ter garnering)

  1. Snijd de stelen uit de portobello
  2. Snijd de ‘kop’ van de paprika af en haal de zaadjes eruit
  3. Voeg de feta en roomkaas samen in een kom
  4. Prak dit door elkaar en voeg wat peterselie toe
  5. Vul de portobello’s en paprika’s met het mengsel
  6. Garneer de portobello’s met paprikablokjes
  7. Doe ze in een ovenschaal en zet de oven op 200 graden
  8. Laat ze ongeveer 10 minuten staan in de oven

Schep de portobello’s en paprika’s op een leuke schaal en garneer met extra peterselie.

Met deze drie rondes met heerlijke hapjes moet jouw kerst high wine wel een succes worden! Schenk hierbij een heerlijke wijn naar keuze. Bij de vis en de (room)kaas past het beste een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. Je kunt hier natuurlijk zelf mee variëren. Kun jij nog wel wat extra tips gebruiken? Lees dan ons blog over hoe je zelf een high wine organiseert. Eet Smakelijk!

Portobello's

Geschreven op: 17 december 2019
Marel
Redactie HighWine.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl