Spaghetti in rode wijnsaus

Pasta en wijn: een geweldige combinatie. Maar het wordt nog lekkerder als je ze combineert. Probeer eens deze spaghetti in rode wijnsaus. De rode wijn geeft veel smaak aan de spaghetti. Daarnaast kun je nog meer lekkere ingrediënten toevoegen om te zorgen voor een echte smaaksensatie.

spaghetti rode wijnsaus

Ingrediënten

✓ 1 fles rode wijn
✓ 500 gr spaghetti
✓ 6 knoflooktenen
✓ 2 el olijfolie
✓ 1/2 tl chilivlokken
✓ 125 gr roomboter
✓ Parmezaanse kaas

Optioneel:
✓ Cherry tomaatjes
✓ Champignons
✓ Basilicum

Zo maak je de spaghetti in rode wijnsaus

  1. Hak (of rasp) de knoflook fijn.
  2. Pak een klein kommetje en doe hier 1 eetlepel olijfolie in en roer de knoflook hier doorheen.
  3. Zet een grote pan met een dikke bodem op het vuur en giet de knoflookolie hierin.
  4. Bak kort aan en voeg dan de chilivlokken en 30 gram boter toe.
  5. Als je champignons wil gebruiken kun je die nu toevoegen (in plakjes).
  6. Giet dan de wijn in de pan en laat koken voor 20 minuten.
  7. Zet het vuur laag en doe de deksel erop.
  8. Kook dan de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak, maar dan 3 minuten minder.
  9. Giet de pasta af, voeg toe aan de wijnsaus met het overige deel van de boter.
  10. Zet het vuur wat hoger zodat de pasta gaat pruttelen.
  11. Voeg nu eventueel de tomaatjes toe.
  12. Schep dan goed om en laat dan nog een paar minuutjes pruttelen.
  13. Proef of de spaghetti gaar is en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en wat basilicum. Daar hoort natuurlijk ook een lekker glas rode wijn bij. Dit kan eventueel dezelfde wijn zijn als je door de pasta heen hebt gedaan. Valt deze pasta in de smaak? Probeer dan ook eens de risotto in rode wijn!

spaghetti in rode wijnsaus

Geschreven op: 18 maart 2021
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl