Vegetarische pasta: pasta all’arrabbiata

Met pasta kun je eindeloos blijven combineren. Zo is er ook een heerlijke vegetarische pasta, namelijk: pasta all’arrabbiata. Het is een heerlijke combinatie van pasta met tomaten en peper. De pasta is dan ook licht pittig. Het is makkelijk om te maken en je zou er nog lekkere ingrediënten aan toe kunnen voegen. Waan je even in Italië met de smaaksensatie van de pasta all’arrabbiata.

pasta all’arrabbiata

Ingrediënten

✓ 150 gram spaghetti
✓ 1 ui
✓ 3 teentjes knoflook
✓ Halve chilipeper
✓ 2 eetlepels tomatenpuree
✓ Olie
✓ Verse basilicum
✓ 30 gr parmezaanse kaas
✓ Snuf peper en zout
✓ 250 gram romatomaten
✓ Parmezaanse kaas

Zo maak je Pasta all’arrabbiata

  1. Allereerst kook je de spaghetti gaar in ongeveer 10 minuten in een pan met water. Voeg aan de pan water een snufje zout toe.
  2. Hak vervolgens de knoflook en de ui fijn en snij een halve chilipeper in kleine stukjes. Verhit de pan met olie en fruit de knoflook en ui hierin. Voeg daar vervolgens tomatenpuree aan toe en roer het goed door elkaar.
  3. Snijd de tomaten in vieren en voeg deze ook toe aan de pan.
  4. Giet de spaghetti af en vang ondertussen wat kookvocht op. Schep vervolgens de spaghetti door de tomatensaus en voeg daar een beetje kookvocht aan toe. Roer tot het een smeuïge saus is.
  5. Laat het mengsel nog een paar minuten door warmen en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Maak je pasta all’arrabbiata af met verse basilicum en parmezaanse kaas.

Tip: Leg wat cherrytomaten in een ovenschaal en giet er wat olie overheen. Zet de ovenschaal met de tomaten in de oven en rooster deze enige tijd. Decoreer je pasta all’arrabbiata met wat geroosterde tomaten.

Wil je de heerlijke pasta combineren met een lekker wijntje? Ga dan voor een lekkere Italiaanse wijn.

Pasta All’arrabbiata

Geschreven op: 6 september 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl.