5 x de lekkerste wijnen voor Halloween

Heksen staan er om bekend dat ze wel eens gekke drankjes maken maar sommige wijnmakers kunnen er ook wat van. Vandaag laten we je kennismaken met 5 x de lekkerste wijnen voor Halloween. Van gitzwarte naar mooie lichte wijnen. Welke van de 5 x lekkerste wijnen voor Halloween als eerste te drinken?

wijn voor halloween

Armida Poizin – Zinfandel

Deze beangstigend lekkere Zinfandel wijn uit de Verenigde Staten heeft een grote verscheidenheid aan smaken. Zo proeft de een vooral donker fruit als blauwe bessen, pruimen of zwarte kers terwijl de ander vooral smaken als chocolade en vanille proeft.. De Armida Poizin heeft een speciale editie die het wijntje nog enger maakt, deze is namelijk verpakt in een heuse doodskist, creepy! Het is dan wel een beetje eng maar dat past natuurlijk wel heel goed bij Halloween. Probeer de Armida Poizin eens met een lekker stuk rund- of lamsvlees en laat de smaken goed op elkaar inwerken, wie weet ontdek je nog wel een nieuwe smaak.

Hocus Pocus – Pinot Noir

De Hocus Pocus Pinot Noir is een wijntje dat wordt gemaakt in een kleine familie wijnmakerij vlakbij Los Angeles. Hocus Pocus is een droge, volle en fruitige wijn en heeft smaken van lentebloemen en donker fruit. Dit heksendrankje smaakt erg goed in combinatie met kalfsvlees of gevogelte. Hocus Pocus hoort niet voor niets thuis tussen de lekkerste wijnen voor Halloween, probeer het zelf maar!

The Velvet Devil – Merlot

Dit donkerpaarse duivelsdrankje komt Columbia Valley, Washington en is geen pure Merlot, er wordt namelijk Cabernet Sauvignon aan toegevoegd. Dit zorgt voor een nieuwe smaaksensatie die door velen wordt omschreven als zowel tabak en chocolade als donker en rood fruit. Het sappige fruit in de wijn sluit perfect aan bij de zachte tannine structuur en maakt de afdronk enorm elegant. De naam maakt ook wel duidelijk waarom het een speciaal Halloween wijntje is. Eten dat goed matcht met The Velvet Devil zijn lichte visgerechten of een linzenstoofpotje.

Ghost Pines – Chardonnay

De enige witte wijn van de lekkerste wijnen voor Halloween is de Chardonnay van Ghost Pines. Ook deze wijn komt uit de Verenigde Staten. De Ghost Pines Chardonnay vindt zijn oorsprong aan de North Coast van California. Dit spookachtig bleke wijntje heeft smaken van citrusvruchten en fruitsoorten als appels en peren. Probeer Ghost Pines eens met een lekker vegetarisch gerecht of een lekker stukje vis en ontdek waarom het tussen de lekkerste wijnen voor Halloween staat.

Palermo Napa Valley – Cabernet Sauvignon

Het laatste wijntje komt uit Napa County, aan de Westkust van de Verenigde staten. Palermo Napa Valley is een vrij droge en zware Cabernet Sauvignon. Het wijntje begint zeer fruitig met smaken van kers en framboos maar verschuift naar zwaardere smaken van chocolade en leer. Een slok van de Palermo Napa Valley is een reis door de wijnwereld waar je in contact komt met alles wat de druif te bieden heeft. Het spookachtige etiket past uitstekend bij Halloween. Probeer de Palermo Napa Valley eens tijdens Halloween met een stukje lamsvlees of een paar oude kazen.

Toeval?

Het is overigens niet vreemd dat al de bovenstaande Halloween wijnen uit de Verenigde Staten komen. De oorsprong van Halloween komt namelijk ook uit de Verenigde Staten en het is er jaarlijks een veel grotere happening dan in de rest van de wereld. Vandaar dat veel wijnmakers inspelen op de behoefte die op de Amerikaanse markt leeft, namelijk spookachtige producten voor tijdens Halloween.

Op zoek naar meer speciale wijnen?

Klinken de bovenstaande wijnen iets te spannend voor je? Dan hebben we gelukkig nog ontelbaar veel andere bijzondere wijnen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lekkerste wijnen uit Chili, misschien is dat meer jouw smaak! Ook leuk is een compleet verzorgde High Wine bij jou in de buurt dan hoef je geen moeite te doen en ontdek je de meest uiteenlopende wijnsoorten en hapjes.

wijn voor halloween 2

Geschreven op: 12 oktober 2021
Jurrian
Stagiair
Als stagiair schrijft Jurrian onder andere blogs voor HighWine.nl