7 goede wijnen onder de 7 euro

Goedkoop en lekker. Aan genieten hoeft niet altijd een hoog prijskaartje te zitten. Zo kun je met een lager budget toch leven als een bourgondiër. En dat doe je met deze 7 wijnen onder de 7 euro.

Waar wij dit artikel op hebben gebaseerd? Op het onderzoek van Harold Hamersma. Deze wijnkenner en -proever heeft een onderzoek gepubliceerd over de beste supermarktwijnen. Hoeveel geef jij uit aan een wijntje? Liever niet meer dan zo’n 7 euro als het voor een ‘gewoon avondje thuis’ is – werden wij eens op kantoor. Daarom hebben wij de lekkerste wijnen onder de 7 euro voor jou uit de Hamersma gehaald.

7 wijnen 7 euro

Niche de Torre Oria

De Niche komt uit de bekende wijnstreek Valencia in Spanje. Dit is een erg goede en volle wijn waar Hamersma over te spreken is:  “Een niche ontdekt bij Hema. Donker, kloek en vol rood. Met de geur van viooltjes, de smaak van zwarte pruimen en zelfgeplukte bramen, groene kruiden en ellebogende tannines.” De Niche de Torre Oria is verkrijgbaar bij de Hema voor € 6,50 en is bekroond met een 8.

niche hema

Aliwen Cabernet Sauvignon

Aliwen is een wijntje die vol zit met fruit en met precies de juiste hoeveelheid kruidigheid afkomstig van het houten vat waarin hij heeft gerijpt. Hamersma zegt hierover:  ‘’Koel, fris en pittig rood en zwart fruit. Een zoetje van de rijpheid. Een zoetje van vanille. Een zoetje van sweet spices’’. Wordt beloond met een 8, de Aliwen Cabernet Sauvignon is te koop bij Albert Heijn voor € 6,29.

Aliwen wijn

Aliwen Sauvignon Blanc

Ook de Aliwen Sauvignon Blanc is beoordeeld met een 8. Deze wijn is uitstekend qua smaak en kleur. Hamersma: ‘’Aliwen. Label van Undurraga. Betrouwbare producent. Gras, groene paprika,asperges, kiwi en limoen’’.  Te koop voor € 6,29 bij de Albert Heijn.

Aliwen blanc

Chenin Blanc 2018

Een 8 scoort deze Zuid-Afrikaanse wijn van de Lidl. Voor een zacht prijsje van € 2,99 is deze Chenin Blanc te verkrijgen. Hamersma: ‘’Swartland, de heilige graal voor Zuid-Afrikaanse wijnmakers. En kijk aan, Lidl heeft er eentje bereid gevonden om voor drie keer bijna niks een heel fatsoenlijke chenin blanc in een fles te stoppen. Fairtrade bovendien. Rijpe meloen, rijpe peer, een knapperig karamel randje en een prima afdronk’’.

chenin blanc

Castillo Mayor 2012

Castillo Mayor is een sterke wijn die voor € 3,99 verkrijgbaar is bij de Aldi. Deze wijn is beoordeeld met een 8,5. ‘’De inhoud rijp, zacht en beschaafd aandoend. Rijpe pruimen in de rijstebrij. Warme kersen op de Limburgse vlaai. Tof-feetabak van opa zaliger. De oude boekenkast van tante Tinie. En leren instappertjes. Bedaagde, uitgerijpte gran reserva met een op de lachspieren werkend prijskaartje.

Castillo wijnen

Mezzacorona 2019

Deze Pinot Grigio Rosato (rosé) Mezzacorona is verkrijgbaar voor € 5,99 bij de Jumbo. Hamersma beoordeeld deze wijn werderom met een 8: ‘’Lichte, lekkere mellow rosé met zwoel fruitzoetje. Werden we helemaal chill van. Loungende perzik en appel, uitkijkend over de Dolomieten. Genieten’’.

Mezzacorona

Sankt Anna 2018

De ‘’beste’’ uit deze lijst, namelijk bekroond met een 9. Deze Sankt Anna Riesling uit Duitsland is verkrijgbaar bij de Jumbo voor € 6,19. ‘’Al jaren een Sterwijn. Nu weer. Fijn droog en uitgebalanceerd. Strak wit fruit, goede citrus en een bijzonder aangenaam karamel krokantje. Maakt ’m serieuzer en serieus beter.

Sankt Anna wijnen euro

Hollands Vakmanschap Charles Loupart

We spreken hier van echt Hollands Vakmanschap. Met een 8,5 komt deze witte wijn zeer goed uit de test. De Charles Loupart is verkrijgbaar voor € 5,99 bij PLUS. Hamersma: ‘’Kruisbes. Groene appels. Mango twist. Het grasveld ligt er weer netjes getrimd bij, limoen laat zich horen,een snufje witte peper, maar grapefruit verliest zijn grip niet.

Hollands Vakmanschap Charles

Dat kan goedkoper!

Wil je nog meer én nog goedkopere lekkere wijnen uitproberen? Lees dan ons blog over de 5 beste wijnen onder de 5 euro. Welke is jouw favoriet? Met deze prijsjes kun je mooi een eigen High Wine organiseren. Dan kun je ze gelijk allemaal proeven!

7wijnen 7 euro

Geschreven op: 5 november 2020
Marel
Redactie HighWine.nl

Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl