Lekkere alcoholvrije champagne

Heb je een feestje of iets anders te vieren? Daar hoort natuurlijk een fles champagne bij. Maar wat als je nu geen alcohol drinkt of misschien wel de BOB bent? Geen probleem, er is namelijk heerlijke alcoholvrije mousserende wijn! Zo heb je toch het gevoel dat je een lekkere bubbel drinkt en kan je natuurlijk gezellig mee proosten!

alcoholvrije champagne

Alcoholvrije mousserende wijn

We spreken van mousserende wijn, omdat alcoholvrije champagne (nog) niet bestaat. In de Champagnestreek zijn ze namelijk nog niet beginnen met alcoholvrije drankjes. Gelukkig lijkt mousserende wijn wel een beetje op champagne, in ieder geval voor het oog. Nu zijn deze alcoholvrije mousserende wijn ook nog een best lekker. Nu hoor je toch best vaak alcoholvrije champagne. Dit is puur omdat het wat lekkerder klinkt dan alcoholvrije mousserende wijn.

Wat proef je?

Alcoholvrije mousserende wijnen smaken over het algemeen fris, fruitig en iets zoeter dan een normale fles bubbels. Alcohol zorgt namelijk voor de body aan de wijn. Om die reden wordt de alcoholvrije mousserende wijn iets zoeter gemaakt, zo heeft het toch extra body. Nu ben je vast benieuwd naar lekkere alcoholvrije bubbels. Wij hebben er drie voor je op een rij gezet:

Freixenet alcoholvrij

Ben je op zoek naar een alcoholvrije (champagne) mousserende wijn die verfrissend en lekker licht is? Dan is de Freixenet alcoholvrij iets voor jou. Dit lekkere wijntje uit Spanje is vol van smaak met een fruitig tintje. Dit wijntje smaakt het lekkerst bij het aperitief en bij tapas.

Barrels and Drums sparkling alcoholvrij

Ben je gek op Chardonnay? Dan valt deze alcoholvrije mousserende wijn vast ook in de smaak. Het heeft een droog, fris en fruitig karakter met een volle bubbel. Het wijntje heeft een lange afdronk met een vleugje tropische fruit en citrus. Zet er wat borrelhapjes bij en samen met dit lekkere alcoholvrije wijntje wordt het echt een feestje!

Lussory sparkling alcoholvrij

Met deze mousserende alcoholvrije wijn wordt het pas echt een feestje. De wijn is van Riesling en inheemse Airen druifsoort gemaakt. Het is een halfdroge wijn met een zachte bubbel en smaak waarin je perzik en peer ontdekt. Dit wijntje smaakt het lekkerste bij kaas en salades. Tijd om deze ‘alcoholvrije champagne’ te ontkurken!

Nog een leuke bijeenkomst, alcoholvrije wijnen hebben vaak een stuk minder calorieën. Een win-win situatie dus! Ben je benieuwd naar nog meer alcoholvrije wijnen? Deze zijn écht lekker.

alcoholvrije champagne

Geschreven op: 30 december 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl.