Lekkere hapjes voor bij de kaasfondue

Het is algemeen bekend dat kaas en wijn erg goed te combineren zijn. Dus waarom niet genieten van een kaasfondue met wijn en natuurlijk lekkere hapjes. De hapjes zorgen er natuurlijk voor dat je die kaasfondue naar nog een hoger level kan tillen. Wij zetten alle hapjes die erg goed smaken in combinatie met kaas voor je op een rijtje.

kaasfondue hapjes

Groente

Er zijn veel verschillende soorten groente die je lekker kunt dippen in de kaasfondue. Denk bijvoorbeeld aan rauwe groenten zoals: komkommer, paprika, wortel, selderij, tomaat of radijs. Daarnaast kun je ook groente koken en daarna dopen: broccoli, bloemkool of spruitjes. Maar ook gebakken paddenstoelen of aardappeltjes zijn erg lekker voor bij de kaasfondue.

Brood

Net als bij een borrel is kaas en brood een goede combinatie. Haal een lekker stokbroodje en doop die lekker in de kaasfondue. Daarnaast zijn soepstengels en toastjes ook erg lekker erbij. Doordat ze knapperig zijn krijg je ook nog eens een lekkere bite. Hier is ook mee te variëren, want er zijn ook veel soorten met verschillende kruiden. Dat proef je ook zeker terug.

Zuurtjes en zoutjes

Het leuke van kaasfonduen is ook zeker dat je het lekker divers kan maken. Eerder noemde we al rauwe, gekookte en gebakken groenten en ook verschillende soorten brood. Daarnaast is het ook leuk om met smaken te experimenteren. Ben jij gek op de combinatie van hartig en kaas? Of ga je toch echt voor zuur en kaas? Probeer bijvoorbeeld verschillende worstjes met kaas of ga voor zuurtjes zoals augurk. Je kunt ook spiesjes maken met zilveruitjes, augurk en knakworstjes. Zo heb je allemaal smaken door elkaar. Ben je helemaal gek van zout? Probeer dan ook eens te dippen met chips, neem bijvoorbeeld nacho’s of bugles. Dit is namelijk ook echt een lekkere combinatie.

Kaas en wijn combineren

Met deze tips voor hapjes zet jij een heerlijke kaasfondue op tafel! Maar daar hoort natuurlijk ook een wijntje bij. Lees daarom meer over wijnen die goed passen bij kaasfondue en maak mooie pairings. Als dat geen fantastische kaasfondue wordt, dan weten wij het ook niet meer!

kaasfondue hapjes

Geschreven op: 1 november 2021
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl