Lente wijnproeverij

De vogeltjes beginnen weer vrolijk te fluiten, bomen worden weer groener en de zon laat zich wat vaker zien. De lente is weer begonnen! In dit heerlijke seizoen genieten we maar al te graag van een goed glas wijn in de zon. Speciaal voor jou hebben we een aantal heerlijke en frisse lentewijnen op een rijtje gezet, zodat jij thuis een lekkere lente wijnproeverij kunt organiseren om de dag goed af te sluiten.

Lente wijn

Rosé

Een heerlijk fris en een echt mooi-weer drankje is natuurlijk een glas rosé. Dit roze wijntje is nu hipper dan ooit. De bekendste rosé wijnen komen uit de Provence en trakteren je op onder andere de smaak van aardbei, framboos en kruiden. Het wijntje heeft de kenmerken van zowel rode als witte wijn. Rosé is perfect te combineren met tapas, vis en paella. Je kunt het wijntje ook ideaal meenemen in een picknickmand. Je serveert dit wijntje het beste op 8-10 °C.

Pinot Grigio

Deze wijn is gemaakt van een druif uit Noord-Italië. Dit lichte wijntje heeft een mooie zuurgraad en bevat tonen van citroen, limoen, bloesem en groene appel. Heerlijk fris dus! Dat maakt dat een Pinot Grigio goed past bij frisse salades en lichte visgerechten. Wil je een keertje wat anders? Drink dit wijntje dan bij pittige Oosterse gerechten. Serveer deze wijn op 10-12 °C en je merkt meteen dat het wijntje ronder, zachter en minder zuur is.

Grüner Veltliner

Dit wijntje is een echte lentetopper: de Grüner Veltliner. De smaak van dit wijntje is droog, met een frisse appel, een minerale toon en een finale van tropisch fruit. Het bevat aroma´s die neigen naar fris en appel. Schenk deze wijn in bij vis- en zeevruchten of bij een frisse maaltijdsalade. Grüner Veltliner serveer je op 8-10 °C. Hierdoor mis je geen smaken.

Bubbels

Vier het leven en schenk een heerlijk feestelijk en bruisend glas Prosecco in. Prosecco heeft een laag alcoholpercentage en bevat een fris en fruitig karakter. Dit wijntje serveer je het beste op  8-10 °C. Uiteraard kun je ook gaan voor bijvoorbeeld Cava of andere schuimwijnen. De schuimwijnen zijn de wijnen waar je met plezier een fles of meer van opentrekt onder vrienden.

Op zoek naar nog meer lente wijntjes?

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar nog meer heerlijke lente wijntjes? Bekijk dan ook eens deze lekkere witte wijn voor de lente of deze lichte rosé wijnen. Zo kun je nog even heerlijk blijven genieten.

High Wine

Laat je je liever in de watten leggen? Kijk dan eens naar een High Wine bij jou in de buurt. Verschillende locaties door heel Nederland bieden een uitgebreide High Wine aan. Neem plaats op het terras en geniet van verschillende glazen wijn en diverse hartige hapjes. Ideaal als je een dagje op pad bent met vrienden of vriendinnen!

Geschreven op: 2 maart 2023
Anne
Redactie HighWine.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl