Maak je eigen wijn adventskalender

De maand december, hét moment om af te tellen tot de Kerst. Nu ken je vast de adventskalender met kleine chocolaatjes of snoepjes erin. Hoe leuk is het om eens een adventskalender te maken met een andere verrassing, zoals wijn. Zie het als een adventskalender voor volwassenen. Verzamel al je creativiteit en maak zelf een wijn adventskalender! Vind je het lastig om te beginnen? Wij geven je alvast wat leuke tips en voorbeelden.

Adventskalender

Wat is een adventskalender

Een adventskalender is ontstaan uit de traditionele ‘adventstijd’. De adventstijd betekent in het Christendom de tijd voor Kerst. Adventskalender heeft de naam te danken aan het Griekse woord ‘Aventus’. De advent begint voor het Christendom op de vierde zondag voor Kerst. Zij steken tijdens adventstijd de vier zondagen voor Kerst een kaars aan. Met Kerst branden dan alle vier de kaarsen. Na de kransen met de vier kaarsen, ontstonden de adventskalenders. In eerste instantie waren dit papieren kalenders waar je 24 luikjes kon openen. Nu de tijd zie je steeds meer adventskalenders met een soort opbergvakjes waar kleine verrassingen in verstopt zitten. Dit is vooral bekend onder kinderen die iedere dag een lekkere snoepje of chocolaatje krijgen. Steeds meer zie je ook adventskalenders met verzorgingsproducten en make up. Hoe leuk is het om je eigen adventskalender te maken met wijn?

Hoe maak je een adventskalender

Een adventskalender kan je op veel verschillende manieren maken. Je denkt waarschijnlijk als eerst aan een adventskalender met vakjes of luikjes. Ook zie je tegenwoordig steeds meer lege adventskalenders bij hobbywinkels die je zelf kan inrichten. Wil je het helemaal anders aanpakken? Koop dan leuke zakjes van stof of stevig papier, koop een koord en hang de zakjes hier aan als een soort slinger. Schrijf op de zakjes de dagen en hang de slinger op waar je wil. Iedere dag kan je dan een zakje opnemen waar jouw lekker wijntje of wat anders in zit. Je kan de zakjes vastknopen aan het koord of vastmaken met leuke knijpers. Je zou ook aan een stok koordjes kunnen hangen en je zakjes aan die koordjes vast kunnen maken. Zo is het niet alleen een adventskalender maar ook een mooie decoratie.

Adventskalender

Lekkere kleine flesjes wijn

Wil je een wijn adventskalender maken? Ga dan op jacht naar kleine flesjes wijn. Zeker als je een adventskalender wil maken met zakjes, je wil natuurlijk niet dat de adventskalender stuk gaat door het gewicht. Eventueel kan je in plaats van zakjes ook kerstsokken aan een koord hangen. In bijna iedere supermarkt kan je wel kleine flesjes wijn kopen. Ook bij de slijterij verkopen ze vaak wel kleine flesjes. Wat nog leuker is, is om een knutsel middag of avond met vriendinnen te organiseren. Zorg dat iedereen zijn of haar favoriete wijnen mee neemt en koop zelf kleine flesjes die goed afgesloten kunnen worden. Vul de kleine flesjes met alle lekkere wijnen die iedereen mee neemt. Zo is het echt een verrassing welke wijn je iedere dag krijgt. Mocht je de wijn ook echt iedere dag willen proeven, koop dan flesjes dat precies 1 wijnglas vult. Je wil natuurlijk niet iedere dag flink aan de drank.

Hou je niet echt van wijn maar wil je wel een leuke adventskalender maken? Dan kan je deze ook vullen met andere kleine flesjes drank. Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer op te drinken, je kan het ook bewaren tot het weekend of oud en nieuw. Zo kun je tijdens oud en nieuw ook een High Wine organiseren met al die kleine flesjes wijn en combineren met lekkere High Wine hapjes.

Adventskalender

Geschreven op: 1 november 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl.