Verras je vader op Vaderdag met High Wine

Het is bijna weer zo ver, Vaderdag! Tijd om je vader te verrassen en eens goed in de watten te leggen. Is jouw vader gek op wijn? Geniet dan samen met je vader van de lekkerste wijnen en bijpassende hapjes. Het enige dat je moet weten is welke wijn je vader graag drinkt.  Maak er een onvergetelijke dag van!

Vaderdag high wine

Verschillende wijnen

Je staat in de slijterij en kijkt naar het schap vol verschillende wijnen. Welke wijn kies je dan? We hebben drie bekende rode en vier bekende witte wijnen voor je op een rijtje gezet. Allereerst de rode wijnen die je moet kennen. De Cabernet sauvignon is een stevige rode wijn met zuren en de smaak van zwarte bessen. De Merlot is een zachte wijn met een toegankelijke smaak en weinig zuur. De Malbec is een wijn met een krachtige smaak met veel rijp zwart fruit. De witte wijnen die je moet kennen zijn de Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot gris/grigio. De Sauvignon blanc is een droge, frisse en fruitige wijn. De Chardonnay is vaak zacht en romig. De Riesling is een bekende zoete Duitse wijn. Deze varieert van fris droog tot zeer zoet. Tot slot de Pinot gris/grigio, die vaak een volle, fruitige en soms vettige smaak heeft.

Hapjes en wijn

Nu je de wijn hebt uitgekozen, wil je natuurlijk lekkere hapjes combineren. Want bij een Vaderdag High Wine hoort wat lekkers! De Cabernet Sauvignon kan je goed combineren met stevige hapjes als rood vlees zoals carpaccio. De Merlot past goed bij hamburgers of biefstuk. De Malbec smaakt heerlijk bij paddenstoelen en varkensvlees, als hamrolletjes of amusechampignons. Bij de witte wijn Sauvignon blanc en Chardonnay passen vooral frisse hapjes als vis, salades of hapjes met citrusvruchten als een zalm hapje met roomkaas en citroen. Riesling smaakt heerlijk bij pittige hapjes, vis, gevogelte of gedroogde ham. Tot slot de Pinot gris/grigio, wat overigens een echte borrelwijn is. Deze smaakt heerlijk bij Italiaanse borrelhapjes zoals kaas of gedroogde ham.

High Wine pakket maken

Nu je weet welke wijn je goed kan combineren met verschillende hapjes kan je een High Wine pakket samenstellen. Je kan een wijnpakket maken die je vader op een later moment kan nuttigen of een pakket waar jullie samen van kunnen genieten. In een pakket voor op een later moment moeten natuurlijk gerechten zitten die niet gelijk genuttigd hoeven te worden. Hapjes die het altijd goed doen is een droge worst, zoute nootjes, olijven en verschillende soorten kazen. Doe er een leuk kaartje bij, cocktailprikkers en bijpassende servetten en je superleuke en vooral lekkere High Wine pakket is af. Wil je het pakket gelijk nuttigen met je vader? Dan kan je natuurlijk kiezen uit de eerder genoemde hapjes of maak een lekkere High Wine borrelplank.

High Wine bestellen

Vind je het lastig om zelf een pakket samen te stellen of heb je weinig tijd? Dan kan je natuurlijk ook een High Wine bestellen bij jullie favoriete restaurant. We weten zeker dat het dan echt een feestje wordt! Haal de High Wine af op locatie, maak de tafel gezellig en geniet samen of met de familie van een heerlijke High Wine met lekkere hapjes. Ga je er liever even op uit? Neem je vader dan mee naar het terras en geniet van de lekkerste wijnsoorten en gerechtjes! Ben je zelf niet zo van de wijn? Geef je vader dan een High Wine cadeaubon. De cadeaubon kunt je vader makkelijk inwisselen bij één van onze geselecteerde locaties. Geef een superleuke ervaring en belevenis!

Vaderdag High Wine

Geschreven op: 25 mei 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl.