5 x de lekkerste High Wine in Leeuwarden

Waan je in het buitenland met een paar heerlijke wijntjes in Friesland. Het noorden van Nederland heeft alle smaken in huis om jouw bezoekje tot een succes te brengen. Vandaag laten we jou de lekkerste High Wine locaties in Leeuwarden zien. Van lokale gerechten tot allerlei wereldse smaken, Leeuwarden en omgeving zijn de plek voor een culinair uitje! Welke High Wine in Leeuwarden is jouw favoriet?

booming wine

Brasserie Spiegelaar

Strijk na een heerlijk dagje shoppen neer in een lekkere stoel bij Brasserie Spiegelaar. Geniet hier van een heerlijk diner, lunch of heerlijke High Borrel. Dit is een High Wine met meer mogelijkheden. Je krijgt allerlei verschillende hapjes waaronder een bittergarnituur en hartige hapjes. Bij deze hapjes kun je niet alleen wijn kiezen maar heb je ook de keuze voor bier of fris als je dit liever hebt! Zo kan iedereen genieten van deze gezellige borrel en is het niet alleen voor de High Wine liefhebber. Neem al je vrienden en vriendinnen dus mee naar de gezellige Brasserie Spiegelaar in het hartje van Leeuwarden voor de uitgebreide High Wine.

high wine spiegelaar

Brasserie Booming

Net buiten Leeuwarden ligt de gezellige Brasserie Booming. In het centrum van Harlingen kun je hier ontspannen na een lange dag uitwaaien op het strand. Je kunt hier genieten van een kop koffie tot een uitgebreide lunch. Ook heb je hier een van de lekkerste High Wines in de buurt van Leeuwarden. Deze High Wine bestaat uit verschillende La Calusari wijntjes gecombineerd met allerlei lekkere warme en koude hapjes. Geniet hier met al je vriendinnen van al het lekkers dat Brasserie Booming te bieden heeft.

high wine booming

Bar Bistro DuCo

Midden in de binnenstad van Leeuwarden vind je DuCo. Deze gezellige Bar Bistro is dé culinaire hotspot van het noorden. Je kunt hier terecht voor al je etenswensen, van ontbijt en koffie tot een uitgebreid diner. Naast heerlijke maaltijden heb je ook een luxe High Wine met een wijde variatie aan hapjes. Van lekkernijen uit de Aziatische keuken tot plaatselijke specialiteiten. Bar Bistro DuCo is dé wereldwijde smaaksensatie in Leeuwarden. Niet voor niets dat DuCo bij de 5 lekkerste High Wine in Leeuwarden staat.

DuCo

Lokaal op Hatsum

Net buiten Leeuwarden ligt Lokaal Op Hatsum in het dorpje Dronryp. Dit Friese restaurant kookt en serveert al zijn gerechten met een Bourgondisch tintje. Lokaal Op Hatsum maakt gebruik van veel duurzame en biologische streekproducten en dit zie je ook terug in de uitgebreide High Wine. Deze High Wine bestaat uit allerlei warme en koude hapjes die variëren van een soepje tot een kaasplank en bittergarnituur. Bij deze heerlijke hapjes krijg je twee bijpassende wijntjes geserveerd die de smaken nog verder versterken. Probeer Lokaal op Hatsum eens uit en je zult zien waarom hij tussen de lekkerste High Wines in Leeuwarden staat!

lokaal op hatsum

Unia 12

Dat het centrum van Leeuwarden rijk is aan leuke restaurantjes is ondertussen wel duidelijk. Toch onderscheidt Unia 12 zich van alle andere restaurants door de huiselijke sfeer en uitgebreide kaart. Je kunt hier terecht voor een lekker diner of uitgebreide borrel. De High Wine bij Unia 12 geeft je zelfs de keuze uit 30 soorten wijn. Ook de hapjes die erbij geserveerd worden variëren enorm. De borrelplank bestaat onder andere uit allerlei kaas en vlees hapjes en zelfs vis is goed vertegenwoordigd bij de High Wine van Unia 12.

High Wine bij jou in de buurt

Leeuwarden ligt natuurlijk niet erg centraal in Nederland. Is de afstand net te groot voor een High Wine maar wil je wel graag genieten van een totaal verzorgde borrel? Kijk dan eens bij alle High Wine locaties bij jou in de buurt.  Ook kun je zelf een High Wine organiseren met onze tips voor heerlijke hapjes en bijpassende wijnen.

Unia 12 high wine

Geschreven op: 12 oktober 2021
Jurrian
Stagiair
Als stagiair schrijft Jurrian onder andere blogs voor HighWine.nl.