6x lekkere recepten voor de gourmet

Wie denkt aan de Nederlandse feestdagen, denkt aan gourmet. We zijn dol op die kleine pannetjes en die tafel vol met hapjes. Uren samen tafelen en ondertussen je eigen hapjes bakken. Gourmet jij ook elk jaar? Dan is het tijd voor nieuwe recepten!

gourmet

Nacho’s in een pannetje

Nacho’s bij het gourmetten? Ja, dat is juist heel leuk. Je hebt meestal al veel dips staan, dus kun je ook lekker dippen. Daarnaast is dit recept heel leuk omdat je je eigen toppings kunt bedenken. Je hebt sowieso tortilla chips en geraspte kaas nodig. De rest kun je zelf verzinnen: gehakt, jalapeño, avocado, stukjes groente. Maak het zo leuk als je het zelf wil!

Krabkoekjes

Tijdens de gourmet is het leuk om burgertjes en koekjes te maken. Je kunt kant-en-klaar gourmet hapjes in de winkel kopen, maar het is veel leuker en lekkerder om zelf hapjes te maken. Een aanrader zijn deze heerlijke krabkoekjes. Makkelijk om te maken en erg lekker. Jouw vrienden en familie kun je hier zeker mee verrassen.

Knoflook gamba’s

Je kunt gamba’s op heel veel marineren, maar simpele knoflook gamba’s zijn ook heerlijk. Het mooie van dit recept is dat het heel simpel, maar erg smaakvol is. Je hebt eigenlijk alleen gamba’s, knoflook, olie en peper nodig. Hak de knoflook en peper fijn en voeg ze met een flinke scheut olie toe in een bakje. Gebruik ongeveer 2 tenen knoflook en 1 klein rood pepertje voor 15 gamba’s. Voeg de gamba’s toe in het bakje en zet ze zo op tafel. Zorg dat er genoeg ‘marinade’ aan jouw gamba zit als je ‘m op de bakplaat wil leggen. Zo heb je lekker veel smaak.

Groente in spek

Dit is ook zo’n lekker receptje waar je niet snel aan denkt tijdens de gourmet. Maar dit is juist heel leuk. Je ziet al snel dat het gourmetstel vooral vol ligt met vis en vlees, terwijl groente ook erg leuk en lekker is. Daarom hebben we hier een lekkere combinatie gemaakt van groente en vlees. Je kunt eigenlijk zelf kiezen welke groente je hiervoor wil gebruiken; sperzieboontjes, worteltjes, paprikareepjes of brocolli. Je kunt de groentes eventueel vooraf koken en daarna de spek eromheen wikkelen, dan hoef je ze alleen nog maar op te bakken in je pannetje.

Sausjes

Saus: iets wat je misschien wel vergeet, maar wel wel erg belangrijk is. Lekker voor op de stokbroodjes, maar ook voor bij je vlees, vis, groenten of burgertjes. Saus is heel veelzijdig en het kan je eten zo veel meer smaak geven. Gelukkig hebben wij een blog over allemaal lekkere smeersels die jij kunt maken voor bij de gourmet!

Pannenkoekjes

Pannenkoeken! Dit is echt hét recept voor de gourmet. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Maak aan pannenkoek met kaas of spek of maak juist een hele bijzondere creatie. Je kunt ook pannenkoekjes proberen met verschillende soorten vlees, vis en groenten. En nog een leuke bijkomstigheid: je kunt ook je dessert maken met een pannenkoek. Trek de Nutella, stroop en poedersuiker uit de kast en je hebt gelijk een dessert. Als je het nog uitgebreider wil maken, dan kun je ook stukjes chocolade en fruit erop strooien, heerlijk.

gourmet

Geschreven op: 30 november 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl