Alcoholvrije glühwein maken

4 glazen glühwein, 20 minuten bereiden

Zwanger, al even te ver in het glaasje gekeken of gewoon liever even geen alcohol? Dan is deze alcoholvrije glühwein iets voor jou! Toch genieten van het echte winterse sfeertje én de smaken die daarbij horen. Het leuke is dat je deze glühwein ook gewoon met de kinderen kunt drinken, eens iets anders dan chocolademelk!

Bij het maken van alcoholvrije glühwein heb je twee opties. Je kunt normale glühwein maken en de wijn zo lang door laten pruttelen tot de alcohol eruit is. Óf je kunt kiezen voor glühwein op basis van druivensap. Als je écht geen alcohol wil dan kun je beter voor de versie met druivensap gaan, die is overigens ook gezonder.

alcoholvrije gluhwein

Ingrediënten

✓500 ml druivensap
✓250 ml cranberrysap
✓250 ml water
✓4 kruidnagels
✓2 kaneelstokjes
✓2 steranijs
✓1 sinaasappel

Zo maak je de alcoholvrije glühwein

  1. Voeg het druivensap, cranberrysap en het water samen in een pannetje.
  2. Zet het vuur aan en snijd ondertussen de sinaasappel in schijfjes.
  3. Doe de kruidnagels, steranijs, kaneelstokjes en 2 schijfjes sinaasappel in de pan bij het sap.
  4. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur dan lager.
  5. Laat de glühwein voor 15 minuten pruttelen.

Na een kwartier zijn de smaken er goed ingetrokken en is de alcoholvrije glühwein klaar. Je kunt ervoor kiezen om het even door de zeef te halen om de kruidnagels en steranijs te verwijderen. Schenk de glühwein in mooie glazen en garneer eventueel met wat sinaasappelschijfjes en kaneelstokjes. Nu kun jij lekker genieten van je eigen, geheel alcoholvrije glühwein.

Meer alcoholvrij?

Ben je benieuwd naar nog meer alcoholvrije alternatieven? Lees dan meer over lekkere alcoholvrije wijnen. Laat je zeker verrassen. Ook leuk om eens een keer te proberen, gewoon omdat het kan! En je weet zeker dat je de volgende dag weer lekker fris bent. Geen zorgen maken om die kater, want die is mooi te vermijden.

alcoholvrije gluhwein

Geschreven op: 24 november 2021
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl