3x lekkere hapjes met wijn

Wil jij lekker High Wijnen? Dan zijn deze hapjes aan te raden. De borrel bestaat uit drie amuses en drie wijnen. Proef de optimale smaken door wijn en spijs te combineren. Én geniet natuurlijk van die heerlijke hapjes en drankjes met familie of vrienden.

hapjes wijn

Zalm amuse

Trap de borrel af met een heerlijke zalm amuse.

Ingrediënten

✓125 gr zeewiersalade
✓100 gr gerookte zalm
✓wasabi mayonaise
✓wasabi pinda’s
✓sesamzaadjes

Zo maak je de zalm amuse

  1. Pak een amuselepel, een glaasje of een klein kommetje en bedek de bodem met zeewiersalade.
  2. Snijd de zalm in stukjes en leg die bovenop de zeewiersalade.
  3. Gebruik een spuitzak (of een plastic zakje met een puntje eruit) en spuit daarmee wat toefjes wasabimayonaise erop.
  4. Hak de wasabi pinda’s in stukjes en strooi die erover.
  5. Voeg dan nog wat sesamzaadjes toe.

Zo makkelijk kan een amuse zijn! Begin jullie borrel met deze heerlijke zalm amuse. De wijntip hierbij is een heerlijke champagne. Deze bubbel zorgt voor een feestelijk begin. Daarnaast is het een lekker fris en licht verteerbaar wijntje. Die er ook nog eens voor zorgt dat de smaakpapillen geneutraliseerd worden.

zalm hapje

Hartige geitenkaas muffins

Klaar voor de volgende gang? Serveer dan deze heerlijke hartige geitenkaas muffins.

Ingrediënten

✓150 gr geitenkaas
✓2 eieren
✓250 ml melk
✓2 el crème fraîche
✓400 gr bloem
✓1 el boter
✓1 el bakpoeder
✓1 rode ui
✓1 tl zout
✓3 tl rozemarijn

Zo maak je de geitenkaas muffins

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Smelt de boter in de pan en bak de ui.
  3. Pak een kom en zeef daar in de bloem en het bakpoeder. Voeg ook het zout toe.
  4. Klop (in een andere kom) 1 ei los en roer dan de crème fraîche en melk hier doorheen.
  5. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad geheel.
  6. Voeg dan de geitenkaas, ui en rozemarijn toe en mix.
  7. Doe het mengsel in de cupcake vormpjes.
  8. Klop het andere eitje los en smeer dit over de muffins.
  9. Zet de muffins voor 20 minuten in de oven.

Als de muffins goudbruin zijn, dan zijn de klaar. Laat ze heel even afkoelen voordat je ze serveert. Koud zijn ze overigens ook lekker. Serveer bij de geitenkaas muffins een lekkere frisse Sauvignon Blanc. De hoge zuurgraad van de geitenkaas wordt mooi geblust door deze frisse witte wijn.

geitenkaas muffin

Garnalenspiezen

Sluit de borrel af met deze heerlijke garnalenspiezen.

Ingrediënten

✓250 gr grote garnalen
✓5 teentjes knoflook
✓3 el olijfolie
✓1 limoen
✓1 snuf zout en peper

Zo maak je de garnalenspiezen

  1. Hak de knoflook fijn en doe het in een kommetje.
  2. Knijp (of pers) de limoen erover uit.
  3. Meng de olijfolie, zout en peper erdoorheen.
  4. Pel de garnalen en laat ze een uur (of langer) marineren.
  5. Als je de garnalen wil grillen met spiezen, kun je de houten spiezen weken in water.
  6. Doe de garnalen aan de spiezen en gril ze in de pan of op de bbq totdat ze gaar zijn.

Serveer de garnalenspiezen op een grote schaal waar iedereen lekker van af kan pakken. Schenk hier een frisse Riesling bij in. Dit witte wijntje past perfect bij garnalen. Geniet ervan!

Nog niet uitgegeten? Maak dan nog een lekker borrelplankje of kaasplankje.

garnalen

Geschreven op: 30 juli 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl