Vegan borrelhapjes

Wil jij een High Wine of borrel organiseren? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met alle dieetwensen. Je hoort steeds vaker over plantaardige diëten. Ken jij ook veel veganisten of ben jij misschien zelf wel een veganist? Dan komen deze vegan borrelhapjes vast goed van pas!

vegan borrelhapjes

Springrolls

Springrolls zijn heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Je maakt de rijstvellen klaar en de rest hoef je eigenlijk alleen maar te snijden en samen te voegen. Serveer er een sojasaus of pindasaus bij en je bent helemaal klaar. Superlekker en ook nog eens een verrassing op tafel. Dit heb je nodig:

✓8 rijstvellen
✓komkommer
✓sla
✓1 ui
✓1 avocado
✓2 wortels
✓handje noten

Je kunt eigenlijk toevoegen wat je zelf wil. Dus als je bepaalde groente niet lekker vindt, dan kun je het omwisselen met iets anders. Je kunt ook verschillende varianten maken. Zo werkt het: Pak een kom met lauwwarm water en leg hier telkens een rijstvel in. Als die zacht wordt leg je ‘m op een snijplank. Beleg je rijstvel met de groente (klein gesneden) en rol ‘m daarna op. Doe de onderkant eerst naar binnen (boven en onder) en rol dan de zijkanten er omheen. Je kunt ze direct serveren met een sausje naar keuze.

vegan borrelhapjes springrolls

Risotto hapjes

Risotto is heerlijk en erg leuk om als hapje te serveren. Maak hiervoor kleine porties of serveer het ergens in, zoals een blaadje sla, een blaadje witlof of in een opengesneden paprika. Risotto is erg makkelijk vegan te maken, pak bijvoorbeeld dit recept voor risotto met rode wijn. Vervang de Parmezaanse kaas voor vegan kaas of laat de kaas gewoon weg. Daarnaast moet je even opletten of je plantaardige olie gebruikt en of je bouillonblokjes vegan zijn.

vegan borrelhapjes risotto

Vegan bladerdeeg hapjes

Ben je gek op bladerdeeg? Dan zijn deze vegan bladerdeeg hapjes echt iets voor jou! Dit is het ideale vegan borrelhapje, omdat je er veel verschillende in één keer kunt maken. Maak er een paar met vegan kaas, met paddenstoelenvulling, met spinazie en bijvoorbeeld met vegan gehakt of vegan kipreepjes. Zoek in de supermarkt het vegan bladerdeeg op en verzamel je ingrediënten. Je hoeft thuis alleen nog de verschillende vullingen te maken en daarmee draai je zo jouw vegan bladerdeeg hapjes in elkaar.

vegan borrelhapjes bladerdeeghapjes

Vegan borrelplank

Fan van de borrelplank? Dan kun je die natuurlijk ook helemaal vegan maken. Denk hierbij aan veel verschillende soorten groente zoals komkommer, wortel, tomaatjes, paprika en selderij met een lekkere dip zoals hummus. Daarnaast kun je olijven en vegan toast serveren met vegan smeersels zoals baba ganoush, muhammara en guacamole. Om de hartige smaken erbij te halen kun je vegan kaas serveren of kiezen voor gezouten noten. Daarnaast zijn nacho’s ook erg lekker voor bij de guacamole.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat je een goed idee hebt van wat je allemaal wél kan serveren bij de veganistische borrel. Er zijn genoeg heerlijke vegan hapjes te vinden. Daarnaast zijn er ook steeds meer vleesvervangers. Wil je iets met gehakt? Dan pak je toch gewoon het vegan gehakt. Zelf ben ik meer fan van de mooie producten die we al hebben die van zichzelf plantaardig zijn. Denk bijvoorbeeld aan kikkererwten: heerlijk om te bakken, om in de oven te schuiven of om zelf falafel van te maken. Daarnaast kun je ook erg veel met linzen, noten en natuurlijk met groente. Gebruik vooral je creativiteit en dan kom je al heel ver!

Laatste tip: check ook even of je wijn vegan is. Dit staat altijd aangegeven op de fles met het ‘’vegan label’’.

vegan borrelhapjes

Geschreven op: 12 januari 2022
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl