Lekkere hapjes voor bij een girlsnight

Lekker een avondje samen met vriendinnen leuke dingen doen, wie doet dat nou niet? Maar bij een girlsnight horen natuurlijk ook lekkere hapjes en wat is er nou leuker om je vriendinnen te verrassen met heerlijk zelfgemaakte hapjes of misschien wel een zelfgemaakte borrelplank.

Borrelplank

Borrelplank

De eerste optie voor een girls night is de welbekende borrelplank. Iedereen heeft vast weleens tijdens een wijntje in een restaurant een borrelplank besteld! Op een borrelplank liggen vaak verschillende soorten stukjes kaas, olijven, worstjes, crackers, smeersels, nootjes, soms zelfs wat fruit of chocolade. Een borrelplank kan je zo gek maken als dat je zelf wilt.

Hartige Snacks

Wat mijn ultieme favoriet is, is de bittergarnituur. Bittergarnituur is super gemakkelijk om te maken en is ook nog eens binnen een paar minuten klaar. Als je geen frituurpan hebt, kan bittergarnituur ook vaak in de airfryer of oven.

Zoete Snacks

Dan zijn er natuurlijk ook liefhebbers van iets zoets tijdens een girls night. Wat ook een leuk idee is, is om een borrelplank te maken van alleen maar zoetigheden. Hierdoor zit er voor iedereen vast wel een snoepje bij die lekker is.

Chips

Een zak chips is altijd goed, maar welke smaak vindt iedereen lekker? Dat is soms lastig om te bepalen, daarom kan je in de supermarkt party mix zakken halen. Zo zit er voor iedereen wel een lekkere smaak tussen en kan de girls night beginnen. Bekijk ook zeker even onze tips voor chips combineren met wijn.

Fruit

Wat ook een lekkere en makkelijke snack is, zijn de aardbeien in chocolade. Wil je toch iets fruitigs, maar wel iets dat zoet is, dan is dit een topper voor jou. Het is ook nog eens supermakkelijk om te maken, want het enige wat je moet doen is de chocolade laten smelten en de aardbei erin te dompelen. Superlekker en heel makkelijk. Wil jij het nog leuker maken? Zet dan een chocoladefondue op tafel met verschillende soorten fruit en lekkers om erin te dippen.

Nog meer hapjes

Heb je nou net meer inspiratie nodig over bijvoorbeeld een borrelplank? Er is een super leuke blog geschreven over een gezonde borrelplank en als je nou benieuwd bent naar wat je nog meer bij een girls night kan eten, staan er nog veel meer leuke inspiratie blogs voor jou klaar!

Geschreven op: 19 februari 2024
Sidney
Redactie HighWine.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighWine.nl