Maak je eigen Moederdag wijnpakket

Is jouw moeder een echte wijnliefhebber of lust ze af en toe wel een wijntje? Verras haar dan met een leuk wijnpakket. Verzamel haar favoriete wijn smaken en combineer die met heerlijke hapjes. Of je moeder nu houdt van een rode wijn, witte wijn, rosé of alle drie, een wijnpakket is altijd een goed cadeau!

Moederdag wijnpakket

Rood, wit of rosé

Allereerst ga je natuurlijk bedenken van welke wijn jouw moeder houdt. Als zij alleen maar droge wijn drinkt, geef je natuurlijk geen zoete wijn. Je zou een kant en klaar wijnpakket kunnen kopen, maar zelf maken is natuurlijk net zo leuk. Zoek uit welk type en merk jouw moeder graag drinkt. Met die informatie kan je naar een slijterij of wijnspeciaalzaak en daar kunnen zij je helpen om lekkere wijnen bij elkaar te zoeken. Koop er een wijn doos of kist bij, plak er wat leuke foto’s op en wijn pakket is zowel lekker als persoonlijk! Welke smaak is jouw moeders favoriet?

Hapjes plank

Wil je nog iets extra’s bij je Moederdag wijnpakket geven? Maak er dan een hapjesplank bij. Koop een mooie houten hapjes plank, ook deze zou je kunnen graveren om het nog net iets persoonlijk te maken. Verzamel lekkere hapjes en bind het bij elkaar door middel van inpakfolie. Nu luidt alleen nog de vraag, welke hapjes passen en/of snacks goed bij welke wijn? Bij droge witte wijn zijn noten en rauwe ham erg lekker. Bij zoete witte wijn past paté, waarvan ook vele soorten zijn. Rode wijn kan je goed combineren met chorizo, olijven en charcuterie. Bij rosé passen wat zoetere hapjes, bijvoorbeeld een noten fruitmix. Geef je liever een high wine in plaats van een wijnpakket? Zo maak je een heerlijke high wine borrelplank.

Leuke wijn cadeaus

Maak je wijnpakket helemaal af met mooie glazen, een wijnkaraf en een wijnkoeler. Ook wijnglazen kan je laten ingraveren,  wat het pakket weer persoonlijker maakt. Tijdens de warme dagen is een wijnkoeler natuurlijk ook ideaal. Vul deze met ijsklontjes en je hebt altijd koude wijn op tafel staan. Wist je dat wijn uit de ijskast eigenlijk te koud is? De meeste witte wijnen smaken het lekkerst tussen de 8-14 ˚C. Nog een leuk feitje, wist je dat rode wijn eigenlijk ook licht gekoeld moet worden? Deze wijn hoor je op 16-18 graden te drinken. Vooral in de zomer is rode wijn buiten de koelkast veel warme. Dit gaat ten koste van de smaak. Meer weten? Dit is de perfecte wijn temperatuur!

Wijnbox bestellen

Vind je het samenstellen van een wijnpakket lastig? Dan zijn er ook genoeg andere opties. Zo zijn er wijnboxen waarbij de wijnen al samengesteld zijn. Ook kan je een wijnbox bestellen in de vorm van een high wine. Een High Wine nuttig je wel op de dag zelf, dat is natuurlijk wel heel leuk om samen met je moeder te doen!

Vind je het lastig te bedenken van welke wijnen je moeder houdt? Geef dan een High Wine cadeaubon! Plan samen met je moeder een leuk moment om een high wine te doen. Je moeder heeft keuze in veel leuke locaties met verschillende specialiteiten.

Moederdag wijnpakket

Geschreven op: 23 april 2021
Jessica
Redactie HighWine.nl
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl