Thanksgiving diner met bijpassende wijnen

Thanksgiving Day, vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november. In Canada, waar de oogst eerder in het jaar eindigt, wordt het op de tweede maandag in oktober gevierd. Het feest staat bekend om het goed verzorgde diner. Vandaar dat wij 3 lekkere traditionele Thanksgiving gerechten op een rijtje hebben gezet met bijpassende wijnen.

Thanksgiving diner

Kalkoen

Het kan haast niet traditioneler dan kalkoen serveren op Thanksgiving Day. Uit onderzoek blijkt dat 88% van de feestvierder kalkoen serveert als hoofdgerecht.  Voordat de kalkoen in de oven gaat, wordt het eerst gevuld met een mengsel van broodkruim, gehakt en groentes als selderij, wortel en ui. Met deze vulling is het toegewezen om een rode wijn te schenken. Kies voor een Pinot Gris of Pinot Grigio. Wanneer je een andere traditionele vulling gebruikt, bijvoorbeeld kastanjes, dan is een fruitige Merlot een goede aanrader.

Zoete Aardappelen Thanksgiving Diner

Pompoentaart

Het absolute Thanksgiving dessert is een lekkere pompoentaart. De taart maak je van een pompoenpuree die je mengt met melk en suiker. Voeg kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel toe voor de extra smaak. Deze mix giet je in een taartschelp. Stop de taart in de oven. Houd tijdens het Thanksgiving Diner wat ruimte over, want dit dessert wil je niet missen. Schenk een glas Gewürztraminer erbij om de avond af te sluiten. De aroma‘s van jam en rood fruit van deze Gewürztraminer zijn groot en krachtig, waardoor hij de rijke zoetheid van je taart kan weerstaan.

Nog meer leuke ideetjes nodig?

Het is al november en dat betekent dat we kunnen aftellen naar de winter, en dus ook Kerst. Weet jij nog niet wat je moet serveren bij een Kerst High Wine? Lees dan over 3 lekkere hapjes bij een Kerst High Wine. Om helemaal in de kerstsfeer te komen, kan je natuurlijk ook lezen over de lekkerste wijntjes tijdens het kerstdiner.

Pompoenentaart Thanksgiving Day

Geschreven op: 28 oktober 2022
Pim
Stagiair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighWine.nl