Kerst High Wine: hapjes met bijpassende wijn

Pak het eens helemaal anders aan met Kerst. Geen gourmet of groot diner, maar juist leuke kleine hapjes met bijpassende wijnen. Zo geniet je lang zonder dat je in een keer vol zit. Ideaal voor een gezellige avond.

De Kerst High Wine bestaat uit vijf gangen met kleine hapjes. Bij elke gang wordt er een bijpassende wijn aangeraden. Als je het een beetje rustig aan wil doen, kun je kleine wijntjes schenken. Daarnaast kun je bij elk glas wijn ook een glasje water zetten.

Kerst High Wine

Trap af met een kaasplankje

Beginnen met een kaasplankje? Ja, waarom niet! Kaas en wijn zijn erg goed te combineren en een paar lekkere kaasjes zijn altijd goed. Daarnaast is het ook lekker makkelijk. Maak een selectie van 3 lekkere kazen, zoals brie, een harde kaas zoals Gruyere en een roodkorstkaas. Drink hierbij een Merlot of een Chardonnay. Deze wijnen passen het beste bij verschillende soorten kaas. Wil je precies weten welke wijn bij welke kaas past? Lees dan meer over wijn en kaas combineren. Het leuke aan een kaasplankje is dat iedereen rustig plaats kan nemen, een beetje kan kletsen en tussendoor kan proeven van de wijn en kaasjes. Dit is een rustig en speels begin van de High Wine.

Kabeljauw in witte wijnsaus

Kabeljauw is een heerlijke vis die nog lekkerder wordt door de extra smaken van de witte wijnsaus. Dit recept is ook erg leuk, omdat het goed samen gaat met wijn, de smaken komen echt samen. Bij de kabeljauw past een Sauvignon Blanc erg goed, maar je kunt er ook een glaasje bubbels bij drinken. Enthousiast? Lees dan het hele recept van kabeljauw in witte wijnsaus.

Geitenkaas muffins

Dit is heel leuk en bijzonder recept. Hoe vaak heb jij hartige muffins gegeten? Je kunt je gasten hier goed mee verrassen. Het recept voor deze geitenkaas muffins is uiteraard met geitenkaas gemaakt, maar dit kun je eventueel ook vervangen voor andere kaas. Serveer ze op een grote schaal, een etagère of direct op een bord. Schenk hier een Sauvignon Blanc of Chenin Blanc bij.

Steak Tartaar

Wij hadden nog geen recept voor een steak tartaar op de website staan. Daar komt nu verandering in, want dit is een onwijs lekker gerecht voor Kerst. Het recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten:

✓ 400 gr kogelbiefstuk
✓ 1 sjalot
✓ 1 kleine augurk
✓ 1 el kappertjes
✓ 1 el peterselie
✓ 1 el worcestershire sauce
✓ 1 tl dijonmosterd
✓ 1 el olijfolie

 

Snijd de biefstuk in kleine stukjes. Hak de sjalot, augurk en verse kruiden fijn. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer goed. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Verdeel de tartaar over vier borden. Als je een ronde uitsteker in huis hebt, kun je die goed gebruiken om de tartaar in een mooi rondje te kunnen serveren. Schenk hier een Cabernet Sauvignon bij in en je hebt een ronde waar je gasten hun vingers bij aflikken.

Dronken muffins

Zitten jullie al vol? Er is altijd nog een plekje voor een dessert. En zeker als dit dronken muffins zijn. Dit zijn heerlijke muffins met rumrozijnen. Een superleuk recept voor Kerst met veel smaak door de rumrozijnen. Dit is zeker een goede afsluiter voor jullie heerlijke Kerst High Wine. Lees het gehele recept van de dronken muffins en maak er een onvergetelijke avond van!

Dronken muffins

Geschreven op: 17 december 2020
Marel
Redactie HighWine.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighWine.nl