Rode wijn drinken in de herfst, waarom?

De lange, zonnige dagen maken plaats voor de wisselvallige herfst. Maar wees niet getreurd, want de herfst heeft ook veel mooie aspecten. Als de bladeren verkleuren in tientallen verschillende tinten en door de lucht heen dwarrelen, is het prachtig om een lekkere wandeling te maken. Op het moment dat je met een rossig, koud gezicht thuis komt is het heerlijk om op te warmen met een dekentje op de bank. Als de regen op de ramen tikt, dan trek je een lekker rood wijntje open. Want die smaakt o zo lekker in de herfst.

Maar er zijn nog meer redenen waarom rode wijn perfect is om te drinken is in de herfst. En die redenen, die delen we graag met je.

rode wijn herfst

Antioxidanten

O nee, de ‘r’ zit weer in de maand! De herfst begint, de weerstand zakt en we hebben massaal behoefte om vitaminepillen te gaan slikken. Dit is alleen niet altijd nodig. Je kunt veel vitaminen en andere belangrijke stoffen ook uit voeding halen. Zo zit rode wijn vol met antioxidanten. En mochten die nou eens heel goed zijn voor je weerstand. Goede reden om vanavond een lekker glas rode wijn in te schenken dus.

Ontspanning

Als de dagen korter worden is het heerlijk om ‘s avonds op de bank te kruipen. Tijd om eens even lekker te ontspannen na een drukke dag. Komt het nu eens goed uit dat rode wijn letterlijk kan helpen te ontspannen. Rode wijn kan namelijk ‘’de organisme endorfine vrij maken’’. Simpel gezegd: onze hersenen produceren dan het gevoel van ontspanning en geluk. Dat kan soms wel van pas komen na een drukke, grauwe dag.

Volle smaak

Een lekkere herfst wijn heeft een volle, robuuste smaak. Denk aan een zwoele, kruidige rode wijn waar je echt trek in krijgt als het wat kouder wordt. Rode wijn bevat van nature polyfenolen, die zorgen voor een vol, warm mondgevoel. Dit is dus het ideale drankje voor in de herfst. Ik krijg meteen zin in herfstavonden; regen op de ramen en de kaarsjes aan.

Foodpairing

Rode wijn past ook nog eens erg goed bij eten uit de herfst. Aan welke seizoensproducten denk jij met de herfst? Paddenstoelen, kastanjes, spruitjes, pompoen, boerenkool, bietjes en ga zo maar door. Daarnaast wordt er ook veel wild of rood vlees gegeten. Drink hier eens een lekker rood wijntje bij en je wordt vast en zeker verrast. Dit is namelijk een topcombinatie. Meer smaken van de herfst? Probeer dan eens deze vega herfstrecepten. Uiteraard met een lekker rood wijntje ernaast.

Lekkere herfstwijnen

Enthousiast geworden? Lees dan gelijk meer over de lekkerste herfstwijnen. Ook witte wijn kan erg lekker smaken in de herfst. Denk bijvoorbeeld aan een vettige op eikenhout gerijpte Chardonnay met tonen van vanille. Die past bijvoorbeeld ook heerlijk bij een romige pasta met paddenstoelen of een goede herfst risotto. Lees ook even onze tips voor pasta en wijn combineren. Succes gegarandeerd.

rode wijn herfst

Geschreven op: 6 september 2022
Marel
Redactie HighWine.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighWine.nl