High Wine op bijzondere locaties

De High Wine wordt steeds populairder in Nederland. In veel steden kun je al terecht bij gezellige locaties waar je kunt genieten van heerlijke hapjes met verschillende soorten wijn. Een paar van deze steden bevatten ook echte parels, met locaties waar je niet elke dag komt. Dit soort plekjes zijn natuurlijk het leukst: het oog wil tenslotte ook wat. Wij zetten de meest bijzondere High Wine adressen voor je op een rij.

Til38

In een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw is Til38 gevestigd. Het pand staat op het bruisende Waagplein in Alkmaar en er hangt een warme, huiselijke sfeer. Til is een oud Friese naam voor brug, rondom de bruggen werden vaak herbergen en andere sociale voorzieningen gebouwd. Til heeft daarom een associatie met sociaal en gezelligheid. Het restaurant is gevestigd op de Houttil 38, vandaar de naam Til38. Bij dit restaurant geniet je van een luxe High Wine, waarbij alles netjes is uitgewerkt. De High Wine bestaat uit vier gangen en bij elk gerecht wordt een bijpassende wijn geschonken. Maak kennis met verschillende wijnsoorten en ontdek hoe gerechten en de smaak van wijnen op elkaar aansluiten. Leuk om te weten: Til38 heeft een zeer mooie en informatieve wijnkaart, waarop je allemaal achtergrondinformatie over wijnen kan aflezen.

til38 binnen

Bink Boot

De Bink Boot is een heerlijke plek om, al varend, met elkaar te genieten van heerlijke wijntjes en lekkere hapjes. De boot vaart vanaf de Havenkom van Almere-Haven over het Gooimeer. Lekker buiten zitten met de frisse bries door je haar en de zon op je bol? Dat kan! Maar ook als het regent is er een gezellige, intieme kajuit binnen van waaruit je het landschap en de oevers aan je voorbij kunt zien trekken. Bij de High Wine van Bink Boot kun je zelf een keuze maken uit verschillende wijnen en het geheel wordt begeleid door een lekkere borrelplank met o.a. stokbrood en kruidenboter.

bink-boot-high-wine

Kruim

Kruim is te vinden in de Chocoladefabriek in Gouda. Samen met onder andere de Bibliotheek, het Streekarchief en de Drukkerswerkplaats is er van alles te beleven in de Chocoladefabriek. Bij Kruim kun je genieten van een High Wine met vrienden of familie. Je hoeft geen wijnkenner te zijn om te genieten van een perfecte combinatie tussen wijn en spijs. Bij de High Wine krijg je heerlijke hapjes geserveerd, in combinatie met een goed glas wijn. De High Wine bij Kruim is de perfecte manier om een dag shoppen in Gouda af te sluiten of om een avond uitgaan te starten.

kruim gouda binnen

Boathouse 078

Restaurant Boathouse078 is een eigentijds restaurant in Zwijndrecht met warme, lichte kleuren en een industriële uitstraling. Het restaurant ligt aan het water, waardoor je kunt genieten van een rustgevend uitzicht. De High Wine bij Boathouse078 is de perfecte activiteit voor het bijpraten onder het genot van een goed glas wijn met heerlijke hartige hapjes. Bij de High Wine geniet je van onder andere een feestelijk glas Cava bubbels, een luxe notenmix, een verrassend soepje en tonijn tataki. Daarbij krijg je drie glazen kwaliteitswijn naar eigen keuze geserveerd.

boathouse

Restaurant Plancius

Restaurant Plancius is te vinden in de Amsterdamse Plantage buurt. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand met prachtige details, terwijl de inrichting juist heel modern is. Bij Plancius kun je onder het genot van een High Wine, met lekkere wijntjes en goede hapjes, fijn bijpraten met vrienden of familie. Bij de High Wine van Plancius krijg je onder andere drie soorten Italiaans vlees, drie soorten kaas, een broodmandje en drie wijnen geserveerd. Na je bezoek aan Plancius stap je de deur uit en kun je kiezen wat je gaat doen: breng je een bezoekje aan dierentuin Artis, aan het Verzetsmuseum of ga je het centrum van Amsterdam in?

plancius buiten

Ubica Utrecht

Midden in hartje Utrecht op de Ganzenmarkt, vind je het historische pand waar Ubica gevestigd is. Voorin het restaurant heerst het gevoel van een café, waar je gezellig kunt borrelen, terwijl achterin is ingericht als een stijlvol restaurant. Ubica is een goede uitvalsbasis voor een dag uit in Utrecht. Sluit jouw dag vervolgens af bij Ubica en geniet in de sfeervolle wijnkelder van een bijzondere High Wine. Je krijgt drie oude wereldwijnen en planken met verschillende hapjes geserveerd, inclusief uitleg van de opgeleide wijnkenners.

ubica buiten

Sevenhills

Bij Sevenhills New York Bistro & Lounge in Delft word je helemaal ondergedompeld in de stoere sfeer van New York. Deze bistro serveert verfijnde gerechten, met een eigentijds tintje. Het restaurant is gevestigd in een kenmerkend pand in het centrum van Delft. Bij Sevenhills zijn alle gerechtjes tot in de puntjes uitgewerkt. Geniet van een High Wine met drie gangen, met onder andere: huisgemaakt brood met smeersels, charcuterie, zalm sashimi en warme snacks. Dit alles onder het genot van bijpassende wijnen.

sevenhills high wine

Nog meer bijzondere High Wine locaties?

Deze zeven locaties zijn slechts een klein gedeelte van alle mooie, bijzondere locaties waar je terecht kunt voor een High Wine. Als je nog meer bijzondere High Wine locaties in Nederland wil ontdekken, kun je op onze website meer restaurants bekijken. Misschien is De Brasserij ook wel wat voor jou of valt Restaurant Havenrijk ook in de smaak.

sevenhills high wine assortiment

Geschreven op: 16 september 2022
Anne
Redactie highwine.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighWine.nl