De 11 leukste High Wine locaties in Noord-Holland

De perfecte borrel na een dagje shoppen of gewoon een gezellige activiteit met vrienden. Een high wine in Noord-Holland is altijd een goed idee. Genieten van een aantal wijntjes gecombineerd met lekkere hapjes zijn de beste ingrediënten voor een heerlijke namiddag.

Wij nemen jou mee naar de 11 leukste high wine locaties in Noord-Holland.

Highwine Havenrijk

Restaurant Havenrijk

Restaurant Havenrijk is gevestigd op de jachthaven aan het Uitgeestermeer. In de winter zorgt het restaurant voor sfeer met warme haardjes en in de zomer kun terecht op het mooie zonnige terras. Het wijnmenu bevat wijnen met informatie over de afkomst van de wijn. Zeer leuk en interessant onderwerp voor aan tafel. Het terras is gelegen aan het water, waardoor de vele boten en het klapperen van de masten zorgen voor het perfecte plaatje.

Til 38

Dezelfde eigenaren als Havenrijk, maar dan een ander concept. Til 38 is gevestigd in een mooi, oud pand op het bruisende Waagplein in Alkmaar. De sfeer heeft een huiselijke impressie. Dit zorgt voor een warm gevoel tijdens de high wine. Ook dit restaurant heeft een mooie en erg informatieve wijnkaart met allemaal achtergrondinformatie over elk wijntje.

Eetcafe Pluim

In de drukke straat Ritsevoort in Alkmaar bevindt zich het leuke Eetcafé Pluim. Eetcafe Pluim biedt verschillende mogelijkheden van arrangementen aan. Of je nu wilt vergaderen, privé dineren met een groep, of een feest wil vieren in de gezellige serre, EetcaféPluim biedt alle mogelijkheden aan.

Bubbles & Wines

Als je begint over een high wine in Amsterdam, dan kom je regelrecht uit op Bubbles & Wines. De wijnkaart bevat ruim 1100 wijnen waaronder 400 verschillende champagnes van gerenommeerde maar juist ook minder bekende huizen.Tijdens het nuttigen van de hapjes en de wijn kijk je uit naar allemaal kunstwerken van Rick Triest. Aan de muur worden kunstwerken tentoongesteld.  De moderne sfeer en het kunstzinnige tintje vormen samen de perfecte indeling van restaurant Bubbles & Wines.

Brasserie Plancius

Tussen de dieren geluiden genieten van een high wine? Dat kan bij Brasserie Plancius!

Restaurant Plancius is gevestigd in een pand tegenover Dierenpark Artis. Daarnaast is het ook maar 10 minuten lopen naar het Rembrandtplein. De perfecte locatie om een leuke dag af te sluiten met high wine.

Brasserie Paardenburg

Brasserie Paardenburg heet niet zomaar zo. Vroeger was het de locatie onder de rook van Amsterdam om je paard uit te spannen en zelf te ontspannen. Nog steeds is het de ideale plek om net buiten de hectiek van de stad rechtstreek te genieten aan de Amstel. De wijnkaart is in een vorm van een krant. Hierin staat veel informatie over wijn, de geschiedenis van de wijn en de geschiedenis van het restaurant. Daarnaast bevat de menukaart klassiekers, maar ook moderne en frisse gerechten van topkwaliteit.

Paardenburg Highwijn

Restaurant ‘t Eethuysje

In Castricum bevindt het comfortabele en gezellig restaurant ‘t Eethuysje. Er is uitzicht op de historische dorpskerk. De ideale locatie voor een high wine met je vrienden, vriendinnen of familie. De high wine bevat lekkere warme en koude hapjes en gerechten, kleine sandwiches, een culinaire snack en een soepje.

Miss Central

Een gezellige borrel in Alkmaar met je vrienden, vriendinnen of familie na bijvoorbeeld het shoppen? Bij Miss Central kan je dan zeker terecht. Op dit gezellige plekje aan de Laat valt van alles te zien. Een gezellige bar, fijne zitjes en mooie eettafels, zo vindt iedereen zijn favoriete plek. Kijk om je heen naar de mooie behang, accessoires en bijzondere lampen. Laat je verrassen bij Miss Central in Alkmaar.

Highwine Miss Central

Restaurant Parck

In Haarlem bevindt zich restaurant Parck. Het zeer modern gestylde restaurant heeft een groot assortiment aan wijn. Bij de high wine worden kleine hapjes en gerechtjes geserveerd. De hapjes worden geserveerd aan de hand van de wijn. Voor de ultieme smaakervaring ben je bij Restaurant Parck op het goede adres.

Ctaste

We sluiten de lijst af met laatste, maar zeker niet de minste high wine locatie. In Amsterdam aan de Amstelstein is het restaurant Ctaste gevestigd. In dit restaurant gaat dineren  namelijk op een andere manier dan normaal. Het gebeurt namelijk helemaal in het donker!  Communiceren, proeven, ruiken, horen en voelen zal je totaal anders gaan ervaren, maar Ctaste staat niet alleen voor een een unieke en onvergetelijke smaakbeleving. de enige echte experts van het donker zullen je op een fantastische manier versteld doen staan. De blinde experts zullen je trakteren op een fantastische ervaring bij Ctaste.

Restaurant Black and Bleu Regulars

Ruim zeven jaar geleden begon het eerste avontuur voor 2 horecaondernemers in Amsterdam. Zij begonnen met 1 restaurant en zijn uitgegroeid tot 5 restaurants; Restaurant Black and Bleu, Restaurant Red, Restaurant Black en Bistro Bassiere Bleu. Algemeen bekend is dat het een gezellige sfeer, eerlijke prijzen en enthousiast personeel heeft. Elke wijnkaart bevat een ruim assortiment van verschillende soorten wijnen.

Nog meer High Wine locaties?

Dit waren 11 high wine locaties in Noord-Holland. Er is een duidelijk overzicht op onze website waar alle high wines in Noord-Holland te zien zijn.

Is Noord-Holland iets te ver? Geen probleem! Wij hebben ook overzicht gemaakt van alle High Wines in de jouw buurt.

Geschreven op: 8 september 2022
Pim
Stagair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighWine.nl